Vad är en gatuförsäljare?

Street leverantörer är företagare som säljer sina varor i det fria i stället för i en affär eller butik. I många fall har säljaren antingen en liten monter som kan uppnås när den inte är i drift, eller använder sig av en vagn som kan tas bort från gatan i slutet av den bankdag. Ibland kallad en gårdfarihandlare , den gatuförsäljare är vanligt förekommande i storstadsområden, utomhus konventioner och händelser, och ibland på offentliga stränder.

Som med alla typer av ekonomiska förhållanden, en gatuförsäljare måste erhålla ett tillstånd att bedriva affärsverksamhet i syfte att sälja till allmänheten. För att säkerställa en gatuförsäljare licens, den näringsidkare vanligtvis måste uppfylla normer som också skulle gälla om verksamheten var inomhus. Till exempel en säljare som säljer korv på ett gathörn skulle fortfarande hållas ansvarig för att upprätthålla normer hälsa kod som skulle gälla för alla bar och grill som sålde korv.

Periodiska inspektioner av hälsa examinatorer i allmänhet utförs att se till att gatuförsäljare fortfarande överensstämmer med gällande bestämmelser. Om säljaren visar sig vara i strid, kan det finnas en fin och en varning utfärdats. Om överträdelser inte korrigeras inom en rimlig tid, kan gatan säljarens tillståndet återkallas.

gatuförsäljning kan innebära försäljning av ett antal olika produkter. Gatukök kan erbjuda förpackad för mellanmål poster såsom godis och påsar av chips. Gatuförsäljare mat kan också innehålla korv, korv, fisk och chips, anbud kyckling, och många andra livsmedel som kan köpas och ätas på resande fot. I de flesta fall, gatuförsäljning företag av denna typ fungerar med hjälp av en vagn som är monterad på hjul. I slutet av dagen kan gatuförsäljare vagnarna skall lagras i en säker plats inomhus, sedan bearbetade för användning under följande bankdag.

En gatuförsäljare kan också sälja saker som har något att göra med mat. Tidningar och tidskrifter kan säljas från en kärra parkerad på en gata i staden. Souvenirer och föremål såsom solskyddskräm och solglasögon kan säljas genom gatuförsäljning nära en allmän strand.

I vissa kulturer är gatuförsäljning lika vanligt som inomhus detaljhandel. Medan många platser införa stränga regler för någon typ av gatuförsäljning verksamhet kan det finnas lite att ingen regering övervaka driften av verksamheten eller kvaliteten på objekt som sålts. Men länder som Hong Kong, Storbritannien, och USA tenderar att ha höga krav att alla gatuförsäljare måste följa för att hålla sin verksamhet öppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.