Vad är en fotograf?

En fotojournalist använder bilder istället för ord för att berätta en historia. Denna typ av journalist har en skicklig yrkesman öga som kan tolka en händelse eller föremål och kommunicera mening genom fotografier. En fotojournalist kan också använda ord för att berätta de bilder han eller hon har tagit.

tidskrifter, tidningar och böcker kan alla använda sig av arbetet i en fotojournalist. Ibland är en hel bok tillägnad arbetet i en viss fotograf. Det är inte heller ovanligt för en fotograf att ställa ut hans eller hennes arbete. Många fotojournalister specialiserade inom ett visst område, till exempel porträtt, krig, kändisar, eller händelser i världen. Fotografierna själva bör nyhetsvärde, eftersom det är så de flesta av fotojournalister lever.

Det finns ett stort antal arbetstillfällen områden tillgängliga för bildjournalist, inklusive print, tv och Internet. Om man är begåvad nog kan ett kommando enorma avgifter för sitt arbete. Svårt att få fotografier, exempel de som vidtas i farliga krigszoner, är mycket efterfrågade.

fotojournalist brukar brinner för sitt arbete. Bildjournalistik anses av många vara en konst. Dessa fotografer är högutbildade och kan se en bild som ett otränat eller talanglösa ögon helt enkelt kan gå över. De bör också ha en god känsla för timing och en stor känsla för detaljer.

Mycket av det arbete som fotograf är frilansande. Konkurrensen inom detta område är intensiv, så utbildningen är vanligtvis nödvändig. Många fotojournalister har någon form av fotografering och media examen. De kan gå vidare till att arbeta i bildbyråer eller arbetar som fotograf för lokala tidningar och tidskrifter.

De tekniska aspekterna på bildjournalistik har förändrats under senare år. Digital fotografering har blivit mer populärt, även dö Hards fortfarande hävda att 35mm fotografering är överlägset. Med digital fotografering, kan bilden tas och skickas sedan via e-post som skall offentliggöras nästan direkt.

Bildjournalistiken vissa ser den som mycket spännande karriär. Att resa till exotiska platser för att ta den perfekta bilden låter väldigt glamouröst. Kan dock bildjournalistik vara extremt hårt arbete, och den person som väljer det som karriär bör ägnas åt. Det finns ingen garanti för nybörjaren att hans eller hennes arbete kommer att köpas. Timmarna kan vara långa och oregelbundna, och entry-level lön är endast cirka 15000 dollar (USD).

Oavsett om ett etablerat eller praktikant bildjournalist, har en möjlighet att förändra människors sätt att se världen. Det finns också möjlighet att visa bilder och bilder som aldrig visats förut. Som med många konstnärliga karriärer, får gåvor av fotografisk journalistik inte alla vara monetär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.