Vad är en dom Reporter?

En domstol reporter skapar en skriftlig avskrift i situationer som kräver ett ord för ord hänsyn till tal. Många av dessa situationer innebär rättsliga förfaranden, men de kan också innebära slutet textning och i realtid översättningsarbetet för dem som har hörselskadade. En domstol reporter har det yttersta ansvaret att ge en korrekt och fullständig bokföring.

En domstol reporter skulle kunna skapa en utskrift av deposition, möten, anföranden eller andra verbala konversationer. På vissa ställen, domstol reportrar också bistå domare och advokater i forskningsområden eller organisation. Vissa stater kräver en domstol reporter att en notarius publicus, och vissa stater kräver provning av statliga licensieringen.

Det finns flera metoder av domstol rapportering finns. Stenografisk, den vanligaste metoden, innebär att man använder en stenotype maskin, som gör att reportern att utnyttja flera nycklar som representerar ljud, ord och fraser. Nycklarna producera symboler som registreras elektroniskt och sedan översättas och visas som text. Att träna för denna typ av domstol rapportering, måste en student delta i kurser i ca två till tre år vid en yrkesutbildning eller teknisk skola eller högskola.

realtid domstol rapportering innebär också en stenotype maskin. Men i realtid rapportering är maskinen kopplad till en dator som direkt visar text på en skärm. Domstolar, klasser, möten och slutna bildtext tv använda denna metod av domstol rapportering. Detta område av domstol rapportering väntas bli en hög sysselsättning.

Elektronisk rapportering är en annan form av domstol rapportering. Det innebär användning av analoga eller digitala utrustning för att spela in ett domstolsförfarande. Från denna ljudinspelning, gör en elektronisk domstol reporter noterar och ser till att inspelningen är klar och av hög kvalitet, då producerar En utskrift från inspelningen. Denna typ av domstol rapporteringen inhämtats på arbetsplatsen.

Voice skriver är ännu en metod för domstol rapportering. Istället för en stenografisk maskin, innebär denna metod att använda en röst ljuddämpare. Domstolen reporter upprepar vittnesmål i en handhållen mask som innehåller en mikrofon. Domstolen reporter måste också verbalisera emotionella reaktioner och gester. Rösten ljuddämparen förhindrar att andra parter i rummet från att höra de upprepade vittnesmål och kommentarer. Utbildning för att bli en röst författare tar ungefär ett år eller mindre.

En domstol reporter får arbeta i en rättssal, för en advokat eller statliga organ, för en domstol rapportering byrå, eller för tv-nät eller stationer kabel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.