Vad är en bokningsagent?

Även om det finns flera olika typer av bokningsagenter, den mest kända en också kallas en talang agent. En talang eller bokning finner arbete för levande artister som musiker. Konstnären tjänar en del av biljettförsäljningen en plats som en klubb eller stadion tar i när han eller hon utför. Bokningsagenter förhandla med platsen ägaren det belopp konstnären tjänar på ett resultat. Agenten tar en del av konstnärens belopp som artisten kommer överens om i förväg som en avgift för bokning varje föreställning gig.

Talent bokningsagenter måste förstå avtal, eftersom detta är en stor del av jobbet. Han eller hon måste också veta hur man söker spelningar för den typ av artist som de företräder. De måste också vara mycket övertygande som mötesplats ägare ofta får många agenter försöker logga in konstnärer att utföra. En bokningsagent har vanligen en demo, som är en inspelning av den utövande konstnären att han eller hon visar att försöka få resultatrapporter spelningar. Spelningen får spela på klubbar och konserthus eller får vara en händelse som en fundraiser eller festival.

Film bokningsagenter arbete för teater chefer. De lokalisera och hyra filmer från filmdistributörer för teatern att visa. Ett avtal som anger en viss procentandel av försäljningen som filmbolaget får från biljetter till teatern säljer till filmen lämnar marknaden. Teater biljettförsäljning kallas biljettintäkterna försäljning. En film bokningsagent måste förhandla i kassan köpeavtalet så att teatern blir en del pengar.

Det har sagts att biografer kan göra mer av sin vinst från försäljning av snacks som popcorn och läsk än att sälja film biljetter. Detta kan vara sant eftersom filmen bolag kan försöka förhandla upp till 90 procent av försäljningen biljettintäkter. En film bokningsagent försöker hålla detta belopp ner så att teatern ägaren kan göra några vinster på biljetterna de säljer.

Resor bokningsagenter arbete för kunderna och boka flygbolaget flyg, hotell och attraktioner. De hjälper kunderna att planera resor och att arbeta inom en tidsram på när resan är att vidtas för att hitta boende och transport. En resa bokningsagent kan sätta ihop en "paketlösning" som innehåller flyg, hotell och några sevärdheter. Kunder får ett lägre pris på paketlösningar utan måste ta resan inom de datum som agenten listor i hans eller hennes annons. En resa bokningsagent tjänar inkomster från avgifter bokningsavgifter samt från provisioner från hotell och andra företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.