Vad är en arkeolog?

En arkeolog är en person som upptäcker, samlar och analyserar materialet fortfarande av tidigare kulturer. Han eller hon studier artefakter, exempelvis verktyg, vapen och gamla hemvist ta reda på hur människor levde i det förflutna. Arkeolog studier moderna och historiska texter, använder specifika området teknik, använder avancerad laboratorieutrustning, och skriver detaljerade rapporter. Dessutom har många arkeologer väljer att undervisa vid universitet eller bli museipersonal för att presentera arkeologiska principer för en bred publik.

Arkeologer hitta och gräva historiska platser, med omfattande åtgärder för att noggrant samla in och transportera artefakter till ett laboratorium. I ett labb, kommer en arkeolog att noggrant granska material med hjälp av specialutrustning, till exempel mikroskop. Han eller hon kan tillbringa flera tusen timmar åt att analysera delar av artefakter för att avgöra när, hur och varför de har använt tidigare samhällen.

När fält och laborationer är klar arkeologer översätta sina data och teorier till noggrant skriftliga rapporter. De har vidare gjort sina papper till vetenskapliga publikationer för granskning, för att fastställa om de är värda publicering i en respekterad vetenskaplig tidskrift eller bok. Tålamod och en skarp blick för detaljer är viktiga egenskaper för en arkeolog, som han eller hon kan komma att krävas för att tillbringa år samla in prover, organisera data och komponera en enda rapport.

Många arkeologer arbetar för statliga myndigheter, exempelvis som National Park Service och Bureau of Land Management i USA. En arkeolog som arbetar för regeringen fokuserar vanligtvis på att skydda och främja betydelsefulla arkeologiska platser. Han eller hon är engagerad i kultur-förvaltning, vilket innebär handledning konstruktion och den fysiska utvecklingsprojekt för att säkerställa att arkeologiska utgrävningar inte skadas.

Arkeologer ofta arbetar inom den privata sektorn och med verkstadsföretag, forskningscentrum, privata laboratorier och museer. Dessa yrkesgrupper bedriva vanligtvis i omfattande fältstudier och laborationer samt kulturella resurser projekt ledning. Museum arkeologer skulle kunna fungera som kuratorer eller till och med reseguider, förklarar innebörden av viss artefakter för allmänheten.

För att bli en arkeolog, är ett generellt krävs för att få en magisterexamen eller doktorsexamen i arkeologi från ett ackrediterat universitet. Arkeologi studenter brukar ta flera kurser i historia, geologi, geografi och antropologi i grund-skolan och fokusera på antikens historia och specificerade kurser arkeologi i forskarskolan. En magisterexamen är tillräckligt för arbete med regeringen eller den privata sektorn, även om en doktor som är nödvändigt för att ansluta sig till en universitetsfakultet, arbetar som museiintendent, eller övervakning av stora arkeologiska området projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.