Vad är en Normal School?

Även om det kan innebära så, en vanlig skola är faktiskt inte för genomsnitt studenter. En normal skola, även känd som en lärare college är en skola som utbildar lärare i allmänhet för den primära eller grundläggande, betyg. Namnet utvecklades från franska till visar att en vanlig skola var avsedd att vara en förebild. Troligtvis det utvecklats från ett mindre kända definitionen av ordet normal: överensstämmer med, ansluter sig till, eller som utgör en norm, standard, mönster, nivå, eller typ. En av de första vanliga skolor grundades i Paris i slutet av 1600-talet.

I början av 1800-talet flyttade begreppet vanliga skolor till USA Vermont öppnade en vanlig skola i Concord på 1820-talet. I 1839 öppnades Massachusetts den första statligt finansierade skola för utbildning av lärare i Lexington. Före denna tid fanns amerikanska högskolor för utbildning inom andra områden såsom juridik eller medicin, men inte för lärarutbildningen. Före upprättandet av vanliga skolor, ingen formell lärarutbildning fanns. De flesta lärare var män eftersom kvinnor inte hade samma möjligheter till utbildning.

Normal School i Massachusetts ansågs en experimentell plan. Kvinnor fick skriva in sig i dessa program lärarutbildningen. James G. Carter, en stat lagstiftare, var betydande i bildandet av den första styrelsen för utbildning i Massachusetts. Den första sekreterare i styrelsen för utbildning var Horace Mann.

Innan bildandet av den normala skolan, strikt memorering var primär undervisning metod som används i USA vanliga skolor uppmuntras en process för kritiskt tänkande och vägledning i att föredra undervisningsmetoder. En annan vanlig skola i Bridgewater, Massachusetts, tog en klass av 26 som fortsatte med att leva ett normalt skolor i andra stater, däribland Illinois och Michigan.

Eftersom begreppet normal skola sprida sig till andra stater, tanken på lärarutbildningen utvidgas till att omfatta modell klassrum och ett lärande laboratoriemiljö. Vanligtvis var det normala skolprogrammet två år långa. Många vanliga skolor, främja konst och vetenskap i undervisningen, fastställdes i USA under 1870-1890. Som komplement till vanliga skolor, läns-nivå lärare institut hölls också.

Under 1920-talet begreppet "normal skola" förlorat mark till den bästa termen "lärare" college. "Vid denna tid var de flesta sådana läroanstalter också omstrukturerats till fyra års program som beviljats grader i lärarutbildningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.