Vad är en LD-specialist?

inlärningssvårigheter (LD) specialist är en utbildning professionella som arbetar för att tillhandahålla tjänster till elever med inlärningssvårigheter. Förutom att arbeta direkt med elever, en LD specialist normalt stå i kontakt med andra lärare, skolpersonal, psykologer och andra för att säkerställa att barn med inlärningssvårigheter får en utbildning som är anpassad till deras behov. Som en allmän regel, sysselsättning i detta område kräver en magisterexamen i specialpedagogik, förutom betydande mängder praktisk utbildning.

Barn med utvecklingsstörning möter en rad unika utmaningar i klassrummet och i omvärlden. Historiskt föll studenter som lärt sig i okonventionella sätt eller kämpade med klassrumsmiljön ofta mellan stolarna. I slutet av 20th Century dock ett växande erkännande av inlärningssvårigheter lett till radikala reformer på det sätt som dessa studerande hanteras. Många lärare inser nu att med boende och en del kreativa lösningar kan elever med inlärningssvårigheter förverkliga sin fulla potential.

En LD specialist kan bedöma enskilda elever för att fastställa deras unika behov. Vanligtvis inkluderar administration och utvärdering av tester, tillsammans med psykologiska utvärderingar. En LD specialist kan också prata med föräldrar och familjemedlemmar att lära mer om den studerande, och många har erfarenhet av differentialdiagnos som tillåter dem att hålla fast den exakta innebörden av barnets inlärningssvårigheter.

När en lärande funktionshinder är erkänd och diagnostiseras, en LD specialist utvecklar en utbildningsplan för att studerande som kommer att rymma hans eller hennes behov. Planen kan omfatta allt från statligt uppdrag boende för elever med inlärningssvårigheter, vilja ha mera tid för test av gisslan, till kreativa tillvägagångssätt i klassrummet för att hålla den studerande fokuserade och intresserade av att lära.

Ofta är en LD specialist fungerar som en förespråkare för en elev med funktionshinder och kan arbeta på att skapa positiva relationer med lärare, skoladministratörer och andra pedagoger att se till att studenter som behöver hjälp få service snabbt. LD specialister kan också arbeta i en politisk kapacitet, bidra till att formulera lagar för att skydda elever med inlärningssvårigheter, och främja en integrerad skolmiljö.

Någon som vill arbeta som en LD specialist bör ha en genuint intresse för utbildningen, och inlärningssvårigheter. Han eller hon bör vara redo för omfattande utbildning inom utbildning med fokus på de unika behov som elever med inlärningssvårigheter, vilket kan omfatta utbildning på fjärran områden som genetik tillsammans med fältarbete i klassrum med verkliga studenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.