Vad är en Forensic sjuksköterska?

en rättsmedicinsk sjuksköterska är först en sjuksköterska, med vanligtvis ett RN examen, som har valt att vidta ytterligare utbildning antingen forskarutbildning certifikat, magister-eller doktorsexamen arbete i kriminalteknik. Dessa extra studier tåg sköterskan att inte bara leverera vård, utan också för att undersöka risken att någon har skadats genom brottsligt beteende eller brist på adekvat vård som kan utgöra farliga förhållanden eller brottslig försumlighet. Det finns ett antal områden där den kriminaltekniska sjuksköterskan får arbeta och många områden där dessa specialister få arbete.

Det är viktigt att notera att inte alla kriminaltekniska sjuksköterskor utför samma typ av arbete eller arbete i samma typer av anläggningar. Vissa gör verkligen undersöka de döda, som anställda i rättsläkarens kontor. De kan göra det tillsammans med polis eller byråer som söker efter kroppar efter en katastrof sker. Det är ofta tänkt att kriminalteknik bara är en utredning av dem som har dött, men så är inte fallet, och en kriminalteknisk sjuksköterska inte behöva arbeta i denna egenskap.

En del av rättsmedicinska sjuksköterskor kan arbeta på sjukhus eller kliniker där de behandlar patienter, speciellt de som kommer i akutavdelningar. Deras mål är dubbelt: de behöver för att leverera vård, men de behöver också försäkra oss om att skadorna inte hade uppstått från brottslig omständigheter. De typer av människor en rättsmedicinsk sjuksköterska kan behandla omfatta brottsoffrets pistol skott, de som misstänks ha blivit misshandlade, våldtagna, och andra.

En del sjuksköterskor är bara kriminaltekniska sjuksköterskor eftersom de är utbildade för att samla in bevis från våldtäktsoffer. Dessa kan kallas sexuella examinatorer övergrepp sjuksköterska. En av svårigheterna i att ge vård till en skadelidande som har blivit utsatt för brott är att det finns två nödvändigheter. Den skadelidande behöver fysisk vård, men bevisningen måste samlas in och bevaras för annars kan det vara omöjligt att bevisa ett brott ägt rum. Det är den balans som sexuella övergrepp sjuksköterska förarprov skall finna, och varje kriminaltekniska sjuksköterska måste sträva efter när du utför hans /hennes jobb.

Andra typer av arbete dessa sjuksköterskor specialiserar kan omfatta kriminalvården vård, psykisk hälsa omvårdnad (särskilt för dem med farliga psykisk ohälsa), eller äldreomsorg och sjukvård. I dessa fall kan sjuksköterskan användas för att övervaka kvaliteten i vården. Forensic sjuksköterskor kan också räkna ut av oberoende eller myndigheter för att undersöka saker som anklagelser om systematiska övergrepp i långsiktig vård. En annan väg är att arbeta som konsult i juridiska inställningar tolka medicinsk information för advokater, eller att arbeta som lämnar sakkunnig vittnesmål i domstol om medicinska frågor.

Det finns ett antal skolor som erbjuder utbildning i rättspsykiatri omvårdnad. Efter träningen är det tillrådligt att människor söker certifiering genom den internationella sammanslutningen för rättsmedicin sjuksköterskor (IAFA). En del jobb kan kräva intyg, särskilt jobb där sjuksköterskor måste samla bevis för ett brott, till exempel sexuell examinatorer överfall sjuksköterska gör. Sjuksköterskor bör kontrollera certifieringskrav med staten vårdnämnden där de arbetar, eller med den skola där de tåg i kriminaltekniska ammande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.