Vad är en Fågelskådare?

En ornitolog är en person som gör en hobby eller levande genom att delta i vetenskapliga studier av fåglar. Det finns inga särskilda Riktlinjer för utbildning till att bli en ornitolog, många har examina inom närliggande vetenskapliga områden, som biologi, ekologi eller genetik. Ornitologer brukar omsätta sin fågel studier i större områden, och ofta finna arbete som lärare, reseguider, eller observatörer vid vetenskaplig konserver.

Ornithologists studera allt och ingenting att göra med biologi och vanor av fåglar. Studier kan vara inriktade på arter instinkt eller inlärningsförmåga, ekosystem och bevarande, eller individ-och gruppbeteende. Eftersom området är så öppet för personligt intresse, kan en ornitolog studera nästan varje aspekt som de har passion. Undersökningar som genomförts av ornitologer kan vara oerhört effektiva för att förstå det underliggande systemet för en viss miljö, och observera effekterna av tid och förändringar på ekosystemet.

Genetiska och vetenskapliga tekniken har också lett till en ökning av ornitologiska studier genomförs i laboratorium inställningar. Massmedierna spektroskopi, har ornitologer kunnat bestämma ursprunget av flyttfåglar. Laborationer kan också observation baserad, eftersom många studier om intelligens och beteende sker genom tittar fåglar i fångenskap.

Historiskt sett har fågel studier som utförts genom att skjuta eller fånga fåglar och sedan studera dem genom dissekering. Även detta leda till intressanta upptäckter om fågel biologi, bidrog också tungt till hotade och utrotning av många fågelarter. Som konservativa ideal uppstod, ornitologer omdirigeras sina ansträngningar för att studera levande fåglar, vilket leder till bättre förståelse av beteende samt fysiska biologi.

Det finns ingen särskild utbildning för att bli en ornitolog, en uppåtsträvande fågel-forskare bör ha goda kunskaper i matematik, vetenskap och vetenskapliga metoder för observation. Många avancerade biologi grader kommer att erbjuda kurser i ornitologi, men som en separat disciplin den har ännu inte fått sin examen område. De flesta arbetar personal som är specialiserade på området har en magisterexamen eller doktorsexamen i någon form av vetenskap.

Karriär som är speciellt inriktad på studier av fåglar är svåra att komma med, men många arbetstillfällen finns. De som är specialiserade på området kan ha möjlighet att få tjänster som föreläsare, forskare eller lärare vid universiteten. Det är också möjligt att få bidrag för att genomföra en särskild undersökning i ornitologi. Vissa vänder sina synpunkter till böcker om fåglar, både av vetenskaplig karaktär och med en mer underhållning orienterad tema. Även om det kan vara lättare att hitta arbete som en revisor eller en sekreterare, om du älskar att studera fåglar finns det säkert vara ett sätt att lägga till den i ditt liv.

Studierna av ornitologer är av avgörande betydelse för förståelsen av miljön fåglar lever i och de förändringar som sker på jorden. Genom att granska även de minsta arterna, kan information samlas som ger en djupare förståelse för naturen. Om du vill lära dig mer om att bli en ornitolog, kontakta din lokala högskola eller universitet Institutionen för information om vem du ska prata med eller vad du ska läsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.