Vad är en Blue Collar Job?

Termen blå krage jobb normalt hänvisar till ett jobb som innebär manuellt arbete och får en timlön än en årslön. Termen blå krage härstammar från de uniformer som bars av många industriarbetare som oftast var gjorda av tunga, blått tyg och bestod av blå skjortor och byxor eller blå overaller. Bil-tillverkning och reparation industrin samt byggbranschen har kallat blå krage i årtionden.

Även en blå krage jobb en gång var tänkt som skall reserveras för människor utan utbildning eller kompetens som varit till synes endast kvalificerade att utföra kroppsarbete, de definierande egenskaper en blå krage jobb inte längre är lämpliga i vissa branscher. Exempelvis har många datorer och högteknologiska arbetstillfällen betala per timme och vissa bygg positioner industrin betala en årslön. I modern tid kan en blå krage jobb kräver också utbildning för ett antal positioner, som kategoriseras som "hantverk. "

Människor som har traditionellt haft en blå krage jobb kallas för arbetare. Stereotypen och sociala klass i blå krage arbetstagaren har förändrats under åren. Detta beror delvis på ökningen av teknik, som kräver utbildning, och ökningen i lön bland vissa branscher.

En blå krage arbete är ofta inom en bransch styrs av en fackförening. Automotive, bygg, el, och livsmedelsindustrin har alla fackföreningar som fynd för arbetstagarnas kollektiva rättigheter. I motsats till vit krage jobb, eller sådana som innebär någon manuellt arbete och utan stöd för fackliga, blå krage jobb fortfarande till stor del positionerna varje timme. I fråga om lön, en blå krage jobb kan vara lika med ett kontor eller försäljning jobb, men fördelar såsom sjukvård, semester och bonusar ofta saknas.

Arbetare jobb inom vissa branscher har sett en nedgång, särskilt i tillverkningsindustrin, som den manuella arbetskraft inom industrin har blivit utlagda i allt snabbare takt. Konstruktion, VVS, och bilreparationer förbli ledande industrier erbjuder kollektivanställda arbetstillfällen i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.