Vad är elsvetsning?

Electric svetsning är en process för uppvärmning och svetsning två metallbitar tillsammans med en stark elektrisk ström. Det uppfanns av professor Elihu Thomson. Det kräver användning av en specialiserad enhet som kallas en dynamo som releaser nuvarande används för svetsning.

Till skillnad från mer traditionella metoder, kräver elsvetsning bara en minimal mängd av kompetens och förståelse hos generatorn operatören. Han måste bara lära dig den rätta svetsning värmen i metall som används, men som inte behöver att lära sig mer komplicerade processer för konventionell svetsning. Generatorn används i elektrisk svetsning är självreglerande, och bara behöver enstaka smörjning att fortsätta arbeta på rätt sätt. Detta gör elsvetsning perfekt för nybörjare svetsare.

Alloy och alla två som metallbitar kan anslutas via elektrisk svetsning. Två skillnad metallbitar kan svetsas detta sätt, så länge svetsning punkten varken är utöver det andra. Om olika svetsmetoder temperaturer är en fråga, kan metallerna fortfarande svetsning med Sauter vid svetsen punkt.

Under elsvetsning processen, är den metall bitar sammankopplad med koppar klämmor. Elektricitet leds genom bitar, uppvärmning dem och ansluta dem i den punkt där de två metalldelarna möts. Det verkar som om värmen skulle vara störst i skärningspunkten av två metaller, men det område där metallerna loopas och inte röra blir varm först och sedan strålar utåt mot lederna.

värmefördelning regleras genom ett konsekvent rörelser med en reglerande spak. Detta garanterar att både metaller blir mjuk och ansluta sig till varandra på samma gång. När den elektriska svetsningen är klar en sömlös gemensam bildas.

Fördelarna med elektrisk svetsning inkluderar det faktum att denna metod inte avfall utöver bränsle och ge riktad precision. Värmen flyttas inte långt utanför svetsen punkt. Detta gör den idealisk för isolerade ledningar. Ändarna på varje ledare kan svetsas, samtidigt som man lämnar isolering i takt.

Även elsvetsning kan använda upp till 50. 000 ampere el, används en elektromotorisk kraft som bara innehåller en halv volt av el. Detta gör generatorn klarar av electrocuting eller chockerande en person när den används. Svetsning elektricitet används kan ta så lite som en bråkdel av en sekund och så länge som flera minuter beroende på jobb, och metoden kan användas för både stora och små jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.