Vad är civilingenjörsstudier?

Anläggningsarbeten är en av de äldsta ingenjörsämnen, eftersom civilingenjörer av en eller annan form har funnits ända sedan människan började bygga stora offentliga verk som vägar, broar, tunnlar, och stora offentliga byggnader. Det är också en otroligt bred disciplin, som omfattar behandling av miljöfrågor, transport, elproduktion, och större strukturer. För att bli civilingenjör, måste någon studie typiskt ingenjör vid ett universitet och sedan delta i fältarbetet för praktisk utbildning. Många nationer kräver också att elever som civilingenjör passera en kompetens testet för att se till att de kommer att kunna konstruera och bygga säkert, stabila strukturer.

Det finns många grenar att civilingenjörer, och ett brett spektrum av specialiteter . Vissa civilingenjörer fokus på utformning och ursprungliga utformningen av ett projekt, analysera platsen, behov och resurser att ta fram en fungerande projektplan. Andra specialiserade på entreprenader, fysiskt byggnad struktur, förvalta webbplatsen besättning, samt hanterar material och leverans. I andra fall, civilingenjörer inriktade på underhåll av projektet när det är färdigt att se till att den är säker och nyttig.

De flesta människor väljer en väg-och vattenbyggnad fokus samtidigt som de får en utbildning. Ingenjörer som fokuserar på transporter, kan till exempel välja att specialisera sig på att bygga broar, tunnlar och vägar. Andra kanske drar mot elkraftanläggningar, vattenrening, avfallshantering, byggande av lätta järnvägar och tunnelbanor, eller många andra discipliner. I samtliga fall är omfattande utbildning utföras så att den blivande civilingenjör förstår sina valda området på djupet. Bakom alla stora offentliga arbeten är ett team av civilingenjörer.

En av de främsta oro anläggningsverksamhet allmän hälsa och säkerhet. Ett värde ligger också på att bygga strukturer som är funktionella, effektiva och även estetiskt tilltalande. Strukturella sundhet, överensstämmelse med lokala regler och funktionalitet är frågor som man ställs inför i den disciplin som civilingenjör. En del civilingenjörer arbetar direkt för allmänheten i form av myndigheter, medan andra anser anställning hos offentliga företag.

Utbildning slutar inte med en examen och ett under fältarbete med utbildade och erfarna civila ingenjörer. Fortbildning är också en viktig del av väg-och vattenbyggnad. Som utvecklas inom området, är ingenjörer förväntas hålla jämna steg med dem, särskilt när de förskott förbättra säkerheten för arbetstagarna och allmänheten. Det finns många civilingenjörer branschtidningar och årliga konferenser för att hålla ingenjörer uppdateras i sin karriär område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.