Vad är Video instruktion?

Video instruktion är ett pedagogiskt verktyg med vilka uppgifter som förmedlas genom en video i stället för via mer traditionella verktyg som läroböcker. Video instruktion kan också användas när det är omöjligt eller olämpligt för studenten eller studenterna att delta i en levande föreläsning eller demonstration. Ibland lärare i traditionella klassrum ta in filmerna för att visa experiment som är alltför dyra eller farliga att prestera personligen. Video kan också föras in i klassrummet för att visa föreläsningar av experter på området. De kan också användas för att förstärka information som redan har presenterats i texter eller föreläsningar.

Video undervisning är speciellt användbar för studenter som håller på korrespondens kurser eller kurser online. Även online-kurser lita ganska mycket på oberoende undersökning, är det möjligt genom video instruktion för studenter att bevittna demonstrationer av specifika metoder istället för att bara läsa om dem. Dessutom professorer som undervisar korrespondens och kurser på nätet kan använda video för att hjälpa elever att förstå begrepp som är svåra att förklara via e-post. Professorer kan även göra sina egna filmer att använda och samtidigt undervisa sådana distanskurser.

Video instruktion är mycket populärt i fitnessbranschen. Människor som är intresserade av att förbättra eller bibehålla deras kondition inköp ofta videor av motion undervisning. På så sätt kan de få expertråd om kondition, lära sig nya typer av övningar, och följer en steg-för-steg utöva rutin. Eftersom filmerna är mycket billigare än personlig träning, är denna typ av video instruktion ganska populär.

Det är också möjligt att lära sig att spela en sport eller förbättra atletiska förmågor via video instruktion. Det finns videofilmer om sporter som golf och tennis som är avsedda att ge nybörjare om spelet eller hjälpa fler erfarna spelare att förbättra sina förmågor.

Nu när många människor har Internet-anslutningar som stöder streaming video, är det möjligt att titta lärorik video online. Vissa är tillgänglig gratis och andra är tillgängliga att ladda ner mot en avgift. Downloads är ofta billigare än priset på en papperskopia av videon. Dessutom kan webbplatser använder video till både annonsera och upplysa konsumenterna om hur man använder deras produkter. Video kan också användas för att hjälpa kunder med felsökning och at-home reparationer.

Då ingenting helt ersätter i-person undervisning, är video instruktion säkert ett användbart verktyg inom många olika områden. Det är troligt att, som Internet blir en mer kraftfull resurs för utbyte av information, video instruktion kommer att fortsätta öka i popularitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.