Vad är Skriva retreats?

Skriva återtåg seminarier genomförs för författare som vill en möjlighet att fokusera på sitt arbete. Reträtt kan ta ett antal olika format, allt från en särskild arbeta semester till att skriva som en serie av strukturerade händelser som omger skriftligt och skriver industrin. Skriva återtåg värd över hela världen, och de klassiskt förekommer i vackra platser som är distanserad från stora tätbefolkade områden så att författare inte blir distraherad.

Under ett grundläggande skrift reträtt, är författare helt enkelt förses med ledig tid att skriva i en stilren utrymme som kan underlätta den kreativa processen eftersom det är obekant och nytt. Andra skriver retreats kan ha mer struktur, som erbjuder författare klasser, workshops och möjligheter till nätverkande. Till exempel kan poeter närvara vid en reträtt där de arbetar ensamma och i grupp, med gruppmöten inklusive behandlingar och kritik så att författarna kan dra nytta av bidrag från andra.

En del retreater locka gå med stora namn såsom stora publicerade författare som kommer att leda seminarier och läsningar, medan andra är mer avspända. Reträtter kan ske i form av konferenser som tillåter författare att bilda nätverk med varandra tillsammans med förläggare och kritiker, och reträtten kan fokusera på en specifik aspekt av att skriva, såsom vetenskap skriva eller uppsatsskrivning. Författare kan välja att delta i planerade och mycket strukturerade program som äger rum flera gånger per år, eller så kan de delta i ett program med rullande tillträde, som ger plats när detta blir tillgängligt.

För att delta i en retreat, en författare kan krävas för att med att skriva prov och rekommendationsbrev, eller han eller hon kan tillåtas att helt enkelt skriva in sig, förutsatt att det finns plats. Fler exklusiva retreats får inbjudan-bara. Avgifter för reträtten täcka mat, boende och service av personalen, tillsammans med seminarier och klasser, om de erbjuds på reträtt, och vissa återtåg erbjuda stipendier eller arbete och studiemöjligheter. Bekvämligheter på en reträtt kan variera, från rustika stugor till lyxiga rum med förmåner som massage, transfer till flygplatsen, och så vidare.

Många författare finner att gå skriftligen retreater kan vara mycket gynnsam. Retreater erbjuder författare en chans att komma utanför sin normala miljö, som ofta är uppskattad och att möta och arbeta med andra författare, vilket kan göra en författare arbete starkare och effektivare. De möjligheter till nätverkande kan också vara mycket värdefulla för yrkesverksamma som vill hänga med i utvecklingen inom området, tillsammans med människor som just har börjat, och vill ha en chans att bryta sig in i fältet.

Människor som är intresserade av att delta skriftligen retreater kan du titta i deras favorit sökmotor för "writing retreat" och en viss typ av skrift de är intresserade av, eller "skriver retreat" och en region där de skulle vilja gå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.