Vad är RICA test?

läsundervisning Competence Assessment ® (RICA ®) är ett prov ges till några nya primär-och gymnasielärare i delstaten Kalifornien. Individerna måste klara RICA ® test för att förtjäna bevis krävs för att arbeta i särskilda utbildningsprogram eller undervisa flera ämnen i skolan. Det främsta syftet med testet är att se till att lärarna har den kompetens som behövs för att effektivt lära läsa och utvärdera elevernas förmåga att förstå materialet. Rica ® innehåller 70 flervalsfrågor samt fem svar essä av olika längd.

Rica ®-testet skapades av California kommissionen Lärare Credentialing 1997 och har ändrats flera gånger sedan. Den är utformad för att mäta en lärares förmåga att undervisa elever i fem allmänna kategorier. För godkänt Rica ® testet, en lärare måste vara utbildade i att ge hjälp till studenter i planeringen, ordet analys, flyt, ordförråd och förståelse. En person som gör bra på provet anses kunna genomföra många detaljerade strategier och planer lektion för att hjälpa studenterna att förbättra deras läsförmåga.

En test-taker ges 70 flervalsfrågor, varav 60 är valda på förhand av test tjänstemän att räknas in i slutresultatet. Frågorna bedöma en persons kunskap om grundläggande förfaranden läsundervisning samt förmågan att tillämpa sådana kunskaper till hypotetiska situationer. Uppsatsen delen av testet innehåller två 50-ord frågor, två 150-ord frågor, och en slutlig 300 ord fallstudie svar. Den sista uppsats kräver en test-taker att analysera flera sidor med material om en hypotetisk student, inklusive hans eller hennes betyg, attityder och kamper, samt hans eller hennes lärares och föräldrars synpunkter. Det är framtagen för att avgöra vilken strategi en lärare kan använda för att hjälpa en student i en svår situation.

Individer som planera att göra RICA ® testet kan göra sig i ordning genom att studera material test prep och med praxis tentor. En översikt av test innehåll och hjälpsamma test-med tips finns på Rica ® webbplats. Lärare kan också komma åt nätet praxis tester för flervalsfrågor del av provet, där de kan lämna in svar och får omedelbar betyg. På webbplatsen finns frågor prov uppsats från tidigare tentor så att provdeltagargruppen kan bli bekant med den typ av frågor de kan ställas på prov dag. Flera inofficiella test prep publikationer som ger mer detaljerad information och tips finns i bokhandlar och bibliotek, och genom online-återförsäljare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.