Vad är Peace Corps?

fredskår är ett organ inom Förenta staternas regering som skickar volontärer över hela världen för att hjälpa utvecklingsländer. Peace Corps volontärer undervisa i skolor, bygga hus, hjälpa till med program sexualundervisning, och delta i en mängd andra tjänster till samhällen runt om i världen. Peace Corps är internationellt erkänt som en serviceorganisation. Över 182. 000 människor hade frivilligt i nationer över hela världen år 2006, den 45: e årsdagen av fredskår.

Peace Corps grundades 1961, inspirerad av ett tal som hölls av John F. Kennedy i 1960 under sin framgångsrika presidentvalskampanj. Han utmanade studenter vid University of Michigan, Ann Arbor, att hitta ett meningsfullt sätt att bidra till deras värld. Den berömda tal motiverade studenterna, och kort därefter tillträdde, undertecknade president Kennedy en verkställande order att bilda fredskår. Volontärer var ivriga att registrera sig för uppdrag i Ghana, Tanzania, Filippinerna, Chile och St Lucia. Cirka 5. 000 personer kom för att ta det första behörighetsprov erbjuds.

År 1964 var fredskår samarbetsprojektet välgrundad, att de enskilda individerna i hemmet för att stödja fredskår om de inte kunde tjäna utomlands. Programmet blev mycket populära, och inskrivning i fredskår fortsatt att öka. Som 1970-talet grydde började fredskår att locka frivilliga med yrkeskompetens, såsom läkare, ingenjörer, jurister, och botaniker. Dessa volontärer består en femtedel av den totala frivilliga befolkningen, och deras tjänster visat sig vara ovärderlig för långt kastade hörn av världen på fem kontinenter.

Peace Corps fortsätter att växa och utvecklas, med deltagare från de senaste högskoleexamen till äldre och mer erfarna personer i singel och par. Under 2006 tjänade fredskår 138 länder med nästan 8. 000 frivilliga som kom från alla samhällsskikt. Peace Corps inte diskriminerar någon på grund av ålder, ras, eller kulturella bakgrund: den äldsta volontär i 2006 var 79. Den genomsnittliga åldern för en fredskår volontär är 28, och fredskår inte föredrar frivilliga med erfarenhet och sätter skicklighet. Många college akademiker väljer att tillbringa flera år i fredskår innan att göra karriär. Peace Corps erbjuder också uppskov studielån och payoff-program som ett incitament till nyutexaminerade.

fredskår betonar att tjänsten inte för alla. Arbetet är fysiskt och känslomässigt krävande, och vissa individer kanske inte lämpar sig för en tid av service med fredskår, som varar i två år. För andra, volontärarbete för Peace Corps är ett underbart sätt att lära sig nya språk och se världen. Många före detta volontärer är också fast anställda i organisationen uppmuntrar andra att utforska tjänst i fredskår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.