Vad är Kreativt skrivande?

Allt skrivande är kreativt att en examen. Writers måste tänka på ord att använda, hur man ska organisera sina tankar och hur man lockar en publik. Men kreativt skrivande tenderar att hänvisa till att skriva vissa typer av saker som innehåller poesi, dramatik, noveller, personliga essäer, långa och korta fiction, och en del facklitteratur. Den går att skriva i vissa format som journalistik eller tekniskt arbete, och det finns ibland gråzoner där skrift är både kreativ och professionell.

I många skolor och i vissa yrkesskolor människor kan studera kreativt skrivande, och de kan även studera det på gymnasienivå. De som vill stora i denna konst bör förvänta sig att göra en hel del läsning. De kommer att läsa exempel material från några av de bästa författarna i världen, tidigare eller nuvarande, och de kommer även att läsa böcker, texter och riktlinjer för hur man kan börja eller förbättra sina skrivkunskaper. Det säger sig nästan självt att personer som studerar kreativt skrivande kommer att behöva spendera mycket tid att praktisera konstformen också.

I college inställningar kan studenter tjäna en BFA, eller Bachelor of Fine Arts-examen genom att studera kreativt skrivande. Vissa människor tjänar en BA i engelsk litteratur istället, men har haft ett primärt fokus på kreativa verk i sina universitetsstudier. Eleverna kan också gå vidare till avancerad nivå och det finns många program som erbjuder ett makroekonomiskt stöd eller Master of Fine Arts examen inom området för kreativt skrivande. Vissa forskarskolor förekommer, vilket kan erbjuda denna studie också, men dessa är fortfarande relativt sällsynt.

När folk vill skriva i första hand låtar eller manus kan de studera detta separat. De är fortfarande sannolikt kommer att tjäna en konst grad men det kan vara i manusskrivande eller drama istället. Detta kan bero på skolan, men många människor som väljer att specialisera sig på ett av dessa områden leta efter en skola som erbjuder denna specifika inriktning.

Det är inte alltid nödvändigt att större i kreativt skrivande eller i områden som engelska att välja detta som en karriär. Folk kan komma till den från en mängd olika riktningar eller discipliner. John Grisham var en advokat innan han skrev verk som The Firm , och JK Rowling gjorde sina universitetsstudier i franska. Andra författare som Laurie R. King, har studerat i olika områden som religion.

Det finns många potentiella vägar till att ha en karriär. Medan vissa människor kommer att gå till skolan för att studera, andra lär sig genom att göra, och kan vara i enstaka kreativt skrivande verkstad. Det finns många av dessa finns på nätet och i många lokala samhällen.

Det bör påpekas att några av de mest framgångsrika författarna i världen aldrig tog en klass på kreativt skrivande, men det kan säkert hjälpa. Det är viktigt att ha goda skriftliga förmåga, vilket innebär att vid minsta mest kreativa författare måste förstå grammatiska konventioner och konstformer där de arbetar. De måste ha, i allmänhet mycket goda språkkunskaper.

En examen inom detta område är verkligen inte ett krav, men uthållighet är, förutom att kunna ta kritik. De flesta skribenter är vana vid att ha sitt arbete avslås, upprepade gånger. Fältet är inte heller en där de flesta kommer jackpot och göra massor av pengar. Men många kan göra en levande åtminstone, om de fortsätter att arbeta och sända arbete, och det finns nu många ezines och webbplatser som betalar lite för kreativt arbete, utöver den mer traditionella publikationer såsom tidskrifter och böcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.