Vad är Clinical Oncology?

klinisk onkologi är en specialist disciplin inom radiologi. Den primära roll klinisk onkolog är slutförandet av den strålbehandling för cancerpatienter. Strålning används för att döda cancerceller i kroppen. Omfattningen av behandling beror på vilken typ av cancer, grad av progression och tidpunkten för diagnos. Vanligtvis cancerpatienter som har sent stadium cancer inte är ideala kandidater för strålterapi.

Det finns fyra primära uppgifter som skall fyllas i klinisk onkologi: översyn patienten filen med onkolog, ställa in schema strålbehandling behandla patienten och övervaka svaret från klienten. Kliniska onkologer är fokuserade på att erbjuda strålbehandling, i linje med den övergripande vårdplan. De är licensierade radiologer, och inte läkare.

Det är viktigt att notera att termen klinisk onkolog är synonymt med medicinsk onkolog i Nordamerika. I Förenade kungariket och tidigare kolonier, en onkolog är antingen klinisk eller medicinsk. Kliniska onkologer ge strålbehandling och medicinsk onkologer är inriktade på att hantera den övergripande behandlingsprogram för patienten.

Den behandling som modell för cancerpatienter omfattar vanligtvis specialister från en rad olika medicinska områden. Denna helhetssyn har visat sig vara mest effektiva för cancerpatienter, men kan leda till förvirring i början av processen, eftersom det är svårt att fastställa vem som är ansvarig. Dessa hälso-och sjukvården professionell personal normalt träffas en gång i veckan för att granska patientens framsteg, åtgärder som vidtagits, frågor, problem och framsteg. Eventuella ändringar av vårdplan kommuniceras vid denna tidpunkt. Klinisk onkologi specialister nära samarbete med övriga medlemmar i teamet, och förse strålning behandling som ordinerats av ledningen onkolog.

När behandlingen frekvens är inställd, en medlem i klinisk onkologi avdelningen träffar patienten för att diskutera logistiken och åtgärder förberedelser krävs för att slutföra behandlingsplan. Detta kan bland annat diet, rekommenderas vitaminer, och andra åtgärder för att öka patientens välbefinnande. Många patienter samordna sin behandling med andra sjukhus besök, och kan ordna med transport genom den lokala cancer välgörenhet.

Vid ankomsten ser kliniska onkolog att preparatet rutinen är klar, och sedan kompletterar strålbehandling. Processen är smärtfri, men biverkningar kan orsaka fysisk smärta eller obehag. Det är ofta rekommenderas att patienter ordna med transport till och från behandlingar, eftersom de kan vara ganska dränering.

Regelbundna återbesök och kontroller utförs för att utvärdera framgång behandlingsplan. Den onkolog har vanligen en idealisk progression plan, och den faktiska utvecklingen jämförs med detta värde. Eventuella förändringar av patientens tillstånd rapporteras tillbaka till laget, som diskuterar de alternativ som finns för att öka patientens hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.