Vad är Bemanningsföretag?

Syftet med Bemanningsföretag är så att företagen kan fortsätta medan nyckelpersoner är borta från kontoret. Detta kommer i särskilt praktisk under perioder av sjukdom, föräldraledighet eller semester. Ordet temp är en förkortning för tillfälligt , som i tillfällig anställning . Genom att hyra en temp, behöver arbetsgivarna inte oroa dig för arbete tornar upp när det gäller en arbetstagares förlängd tjänstledighet. Temps kan också lindra stress för de anställda förväntas plocka upp slack.

Bemanningsföretag inte bara en tillfällig anställda att företag som letar efter semester eller moderskap fill-ins, dock. Om företagen har särskilda uppgifter som skall slutföras som är för mycket för redan anställda, men vill helst inte anställa ytterligare personal, kan de vända sig till temp organ. Temps kan arbeta en dag för en viss verksamhet, eller de kan arbeta för samma företag i flera månader.

Så här fungerar det. Låt oss säga att en Business Manager söker en person att hantera ett år projektets slut arkiveras, men vill inte överbelasta en permanent medlem av personalen. Förvaltaren kan kalla temp organ för att hitta någon att fylla positionen.

Chefen inte betalar tillfälligt anställde, dock. Företag betalar temp organ och temp organ betala sina egna anställda. Naturligtvis tar de ut sin egen provision först. Bemanningsföretag laddar $ 25 per timme kan endast betala sina temps $ 15 till $ 20 per timme och lämnar dem med en vinst på $ 5 till $ 10 per timme per anställd. Temps som tillhandahåller specialiserade tjänster, såsom datorprogrammering eller bokföring, skulle kunna motivera en högre "per timme" avgift.

Bemanningsföretag blir mer specialiserade nuförtiden. Även om de används för att tillhandahålla endast sekretariat eller tjänstemän tjänster, nu de är bemannade med anställda på alla nivåer. I själva verket finns det Bemanningsföretag som specialiserar sig på datorn eller redovisning personal.

De som arbetar för Bemanningsföretag också nämna vissa förmåner. Många njuta temp arbete eftersom varje dag innebär något nytt. Stället för att arbeta för samma gamla företaget dag ut och dag in, kan de arbetar för olika företag varje dag om de vill. Om de inte tycker om att arbeta för en viss person eller företag, kan de begära en överföring. Många temps är också hyras för fast anställning om de gör ett särskilt bra jobb.

Nackdelen att härda arbete är bristen på fördelar och stabilitet. Många väljer temp arbete eftersom de är arbetslösa eller att samla erfarenhet. De flesta som arbetar för temp organ inte gör det, som en permanent karriärval. Om du letar efter tillfällig anställning eller om du letar efter någon att fylla en kort position kan du kolla in ett par temp organ. En av dem är säker på att få det du letar efter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.