Hur kan jag lära mig att svetsa?

Om du lär dig att svetsa, de färdigheter som du lär dig kan ge dig en mycket praktisk och tillämplig färdighet, oavsett om du använder det på jobbet eller bara som en personlig hobby. Svetsning är förfarandet för permanent fusing två bitar av material såsom metall tillsammans med en motorstarka energikälla som en gaslåga. Vid ansökningen hög värme till kanterna på två stycken av metall, är de bitar sällskap av en behållare av smält spackel mellan dem, som så småningom svalnar i slutprodukten.

Ibland tryck, samt värme, tillämpas på de två objekten före limning deras gjutna former. Vid kylning, är resultatet en stark, singular pjäs. De två materialen behöver inte vara av samma sammansättning. Det är, en plast och en metall kan också svetsas ihop. Om du lär dig att svetsa, är denna process mycket användbar när det gäller att reparera och bygga robusta konstruktioner.

Sammanlagt finns det ungefär 100 olika typer av svetsning. När du lär dig att svetsa, kommer du att lära dig skillnader mellan dem. Skillnaderna beror på de molekylära typ av material, krävs precision och miljö där svetsning sker. Till exempel kan en skulptör använda en gaslåga att svetsa två metallbitar i ett utomhus inställning, medan en astronaut skulle kunna använda en elektronstråle för att svetsa termoplaster när man arbetar på en satellit i rymden.

När du lär dig att svetsa och även efteråt, är säkerheten en central fråga för att säkerställa att både du och ditt projekt uppnå ett bra resultat. Undvika risken för brännskador genom att bära personlig skyddsutrustning. Använd tjocka läderhandskar och långärmade kläder för att minska risken för skador från värme och fläckar av het metall. Använd skyddsglasögon och specialiserade huvudbonader med mörkare faceplates att undvika näthinnor i dina ögon att bli utbränd från att titta direkt på UV-ljus.

Du kan antingen lära sig att svetsa genom att läsa en grundläggande gör-det-själv (DIY ) bok i ämnet, eller ta en workshop klass. Privata program och utbildningar som lärs ut i handeln skolorna är ett annat sätt att lära sig att svetsa på en rimlig takt. Från klasser du kan lära dig diverse verktyg för handel, studera standardteknik, och klämma in lite träning tid också. Några veckors träning ingjuter dig tillräckligt med kunskap för en okvalificerade jobb i svetsning. Dessutom kan flera års erfarenhet av att hjälpa landet du en högutbildad jobb.

Det kan vara mycket lukrativ för att lära sig att svetsa. De flesta jobb som kräver grundläggande svetsning nedgång i tillverkningsindustrin. Några av dem inkluderar Biltillverkning, ansökningar flyg-och varvsindustrin. Men många människor som lär sig svetsa kan också välja att ta klasser på stöd i en personlig hobby som i hemmet reparation och projekt försköning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.