Hur går jag med Circus?

Många har underhållit en fantasi om att gå på cirkus någon gång i sitt liv, men mycket få personer faktiskt följa upp, och ännu färre lyckas. Att arbeta i en cirkus kan vara spännande och mycket givande, men det är också mycket krävande, precis, hårda arbetet som kan lägga mycket unik påfrestningar på artister och stödpersonal, och inte alla kommer att passa in Personer som vill gå med i cirkusen kommer att behöva vara beredda att lägga mycket arbete, och att utforska många alternativ.

Det klassiska sättet att gå med i cirkusen är att födas in i den. Barn till cirkus medlemmar börjar ofta lära cirkusens vid mycket unga år, och många av dem hamnar förenade familjemedlemmar i yrket. Vissa cirkusar har kända dynastier, med medlemmar som kommer från en lång rad av cirkusartisterna. Att födas in i cirkusen också förmedlar en klar fördel, eftersom cirkusen kultur är bekant stängd för utomstående.

För folk som inte är födda in i cirkusen tradition, det bästa sättet att gå med i cirkusen är att förvärva cirkus och sedan tillämpas på cirkusar. Många högskolor och utbildning har cirkusens program där människor kan lära sig en mängd olika färdigheter. Människor kan också välja att fokusera på en specifik aspekt av cirkusens, såsom trapets arbete eller clowneri. Många av dessa institutioner har relationer med befintliga cirkusar, och dessa kan ibland användas för att hitta ett jobb efter examen.

Det är även möjligt att ansluta sig till cirkusen som en lärling, inlärningsförmåga på jobbet. Detta är vanligare med stöd personal som hanterar allt från sätta upp tält för att resa vidare att träffa avtal och offentliggöra cirkus. Människor som vill lärling i cirkusens skall generellt demonstrera aptitude, och en bakgrund inom scenkonst, gymnastik och närliggande områden kommer att vara mycket hjälpsam för sökande som vill bli tagna på allvar.

Cirkusar är både fasta och turnera, med turnerande cirkusar är vanligare. Människor som går med i cirkusen bör vara förberedda på en hel del resor, och för levnadsvillkor som kan vara ganska varierande. De flesta artister lever i trailers och lägret på grund av cirkusen, och livsstilen kan vara mycket slipning efter några år av turnerande med cirkus. Cirkusen är också mycket fysiskt krävande, eftersom det vanligtvis flera föreställningar varje dag och artister måste vara på sin fysiska topp.

Flera flyttcirkusen skolor erbjuder människor en möjlighet att se hur det är att bor och arbetar i en turnerande cirkus samtidigt som han får utbildning. För människor som vill gå med i cirkusen men vill få en glimt av vad livet är som kan detta vara ett bra alternativ. Många av dessa skolor har även anslutningar i cirkusvärlden, och studenter som utveckla och visa stor talang kan hamna med ett antal lediga jobb efter examen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.