Hur blir jag ett val Handledare?

Processen att bli ett val handledare varierar något mellan olika länder. Vanligtvis är den övergripande processen består av fyra primära uppgifter: ansökan, säkerhetsprövning, ålder och språkkunskaper kontrollera, och bekräftelse av tillsyns erfarenhet. Ett val handledare är normalt ansvarar för förvaltningen av ett lokalval centrum. Han eller hon tränar och övervakar personalen hjälper till i set-up och integritet valet utrustning och säkerställer integritet valet systemet.

Ett första steg som vanligtvis krävs för att bli ett val handledare skall gälla för tjänsten. Dessa positioner är av tillfällig karaktär och varar vanligen i högst tre veckor. Timmarna är vanligtvis ganska lång, och ofta inkluderar helg och kväll skift. En position beskrivning normalt är stationerad i lokala tidningar eller på jobb-lista Webbplatser två eller tre månader före valdagen. Den timtaxa för denna ståndpunkt varierar, men ofta är mycket högre än en jämförbar situation på grund av kortfristig natur och långa krävs timmar.

De flesta blanketter är ganska detaljerade och innehålla en avdelning be om tillåtelse för en säkerhetsprövning, som normalt omfattar ett kriminalregister och köra när du tog din. Syftet med dessa åtgärder är att säkerställa att valprocessen inte är föremål för otillbörlig påverkan från kända brottslingar. Dessutom måste människor som vill bli ett val handledare vara beredd att underteckna ett sekretessavtal. I detta läge måste han eller hon kommer att få tillgång till personlig information, såsom adresser, namn och åldrar. Brott mot detta avtal kan leda till åtal.

För att bli ett val handledare måste du kunna lagligt rösta. Den faktiska uppgifter varierar mellan olika platser, men detta normalt omfattar är äldre än mognad och hålla rösträtt i valet som du övervakar. Skriftlig och muntlig kommunikation i minst ett av de officiella språken är nödvändigt för att säkerställa att alla väljare kan kommunicera med någon om de behöver hjälp under valprocessen.

De flesta byråer förvänta sig att folk som vill bli ett val handledare ha tidigare tillsyns erfarenhet. Den typ av erfarenhet kan variera, men kan innefatta handledning av en eller två anställda till ett stort antal personer. Denna erfarenhet vanligtvis kan erhållas genom anställning eller volontärarbete möjligheter. Under intervjun, han eller hon kan förväntas ge exempel på hur de skulle reagera på en mängd olika scenarier. Syftet med dessa frågor är att fastställa graden av tillsyn skicklighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.