Hur blir jag en modell?

Många människor, om du ber om att lista sina dröm jobb, lägga någonstans på listan att de skulle vilja bli en modell. Men vad tar det att bli en modell, och kan vem som helst göra det? Beroende på vilken sorts modell du vill bli, kan du behöva födas med ett specifikt utseende, men du kan också ha möjlighet att ägna er åt hårt arbete och gör din väg in i branschen. Några grundläggande steg kan hjälpa dig att komma igång i rätt riktning.

Först och främst är det viktigt att inse att bli en modell är otroligt svårt, och världen av modellering är konkurrensutsatt och knivskarp. Många människor som vill bli en modell inte är ärliga med sig i början om hur svårt det kommer att bli, och när det blir grov de helt enkelt ge upp och kasta in handduken. Om du verkligen vill bli en modell måste du engagera sig för att någon försöker gånger, några misslyckanden och svåra uppoffringar.

Så gott som alla modeller har vissa drag gemensamt, liksom. Tack och lov är dessa funktioner som nästan vem som helst kan arbeta med, även om det är lite svårare för vissa än andra. Modeller nästan alltid funktioner i hälsa, så det är viktigt för dig att försöka hålla kroppen ser så frisk som möjligt. Försök att hålla ditt hår i utmärkt hälsa, din hud klar och fräsch, och din kropp i god form. Tänk på att hålla kroppen i form betyder inte att behålla den tunn, eftersom det finns möjligheter för plus-size modeller eller helt enkelt modeller med mer naturliga och kurviga kroppstyper.

De flesta av modellering arbetstillfällen, dock är för personer med organ som följer närmare till samhälleliga normer för skönhet. Åtminstone tenderar detta att: organ som är i god fysisk form, vilket innebär att du kommer att vilja träna ganska regelbundet, och om du har råd att få en personlig tränare av något slag. Män, särskilt, kommer att behöva tonen sina muskler för att öka definition för de flesta jobb, och många jobb kräver en hel del muskelmassa också.

Ta reda på vilken typ av jobb din kroppsbyggnad är anpassad för, innan du börjar försöka bli en modell, eftersom detta hjälper dig att fokusera din energi bättre. Kvinnor som är på högre sidan och är naturligt smal med små bröst, kan vara idealiskt för catwalk modellering. Kvinnor med större bröst och smalare höfter kan vara bättre lämpade för underkläder modellering. Fler kurviga kvinnor kan vara idealiska för modellering så kallade plus-stora kläder. Män som är tonat utan en hel del muskelmassa kan vara perfekt för underkläder modellering, medan män med större muskelmassa kan vara bättre lämpad för mer allmän annonsering modellering. Och både män och kvinnor som har ett särskilt slående extremiteterna, såsom perfekta händer eller fötter, kanske finner den bästa lösningen vara en av dessa marknader nisch modellering.

När du vet vilken typ av modell du vill bli, är det dags att få lite bilder tagna. Se till att du på din bästa, och hyra en ansedd professionell, även om det kostar lite mer. Detta är dina telefonkort, och ofta kommer att göra eller bryta få en återuppringning. Börja sedan att få ditt namn där ute, först genom att hitta en bra byrå att företräda dig. Det finns ett antal kataloger som kommer att låta dig veta vilka myndigheter som är ansedda, och det är viktigt att vara på jakt efter bluff konstnärer att dra fördel av din önskan att bli en modell.

Till sist kommer du börja visa upp till provspelningar, eller till små skott. Behandla varje skjuta med ett fullt mått av professionalism, som rykte kommer att göra eller bryta dig i det långa loppet. Var beredd på besvikelse och problem, men framhärda med en bra attityd och en vilja att lyckas, och i slutändan kommer du att förverkliga din dröm att bli en modell.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.