Hur blir jag en Sailor?

Idag är en sjöman en person som bistår i driften av ett vattenskotrar. Även traditionellt, att bli en sjöman tänkt att fungera eller arbeta på en båt med segel, moderna sjömän ofta pilotprojekt maskin-fartyg som drivs, eller helt enkelt hjälpa till med driften av dessa. Sjömän får hjälp på stora fartyg genom att hjälpa till rätta mekaniska problem och bidra till plottning kurser, faktiskt styra båten, eller valfritt antal mindre jobb. För att klargöra de allmänna arten av deras arbete, många använder begreppet sjöman i stället för sjöman.

Första steget för att bli en sjöman är att bestämma vilken typ av seglare du vill vara. Om du vill lära dig att driva segelbåtar fritiden, den väg du tar kommer att bli mycket annorlunda, än om du vill arbeta i maskinrummet på en stor kommersiell oceanångare, eller pilot en bogserbåt. Inom den professionella sjömän finns ett antal olika befattningar, vanligen uppdelade i fyra huvudavdelningar: däcksavdelningen, fogdens avdelning, den tekniska avdelningen, och en allomfattande uppsättning av diverse positioner.

däcksavdelningen är vad de flesta tänker på när de bestämmer att de vill bli sjöman. Detta inkluderar en matros, boatswains, befäl och kompisar, och befälhavarna. Dessa är de människor som faktiskt arbetar på fartyget, hålla däcket klart, hålla utkik, och i allmänhet hanterar vad vi ser som driften av fartyget.

fogdens avdelningen och tekniska avdelningen, å andra sidan , kan betraktas som den stödpersonal av fartyget. Fogdens avdelningen ansvarar för besättning som sköter det allmänna underhållet och driften av fartyget. Denna avdelning är ansvarig för rengöring rum, till exempel matlagning måltider, hantering butiker och licensierar utrustning till annan besättning. Den tekniska avdelningen, å andra sidan sköter den mekaniska hälsa på fartyget, med ingenjörer ser efter motorer på fartyget, enheter kylning, elsystem, bränslesystem, och alla de maskiner ombord på fartyget.

Om du vill bli en sjöman som faktiskt driver fartyget du jobbar på, är det första steget för att få ett båtkörkort. Detta gör att du kan hantera ett hantverk, och du kan bli bekväm i havet, och börja lära nomenklaturen och livsstil involverade med att vara en sjöman. De flesta havet städer eller tätorter har båtklubbar, där du kan vanligtvis hitta folk som hjälper dig att lära livsstil, och där man kan få erfarenhet utan att köpa en egen båt.

Om du vill gå vidare till att bli en professionell sjöman, som arbetar på ett större fartyg, är nästa steg att helt enkelt få ett jobb på ett fartyg. Det kan vara något jobb, från en vaktmästare på ett stort kryssningsfartyg, till ett nätföretag på ett fartyg. Att arbeta på ett stort fartyg kommer att ge dig en känsla för en verkliga livet till sjöss, och ger dig värdefull erfarenhet och kontakter att fortsätta med din karriär. Många människor som vill bli en sjöman finner att värva antingen i Kustbevakningen, eller marinen ger dem stor erfarenhet och ett starkt cv styck. Oavsett riktning du väljer att gå i, eftersom certifieringar för att vara en sjöman är relativt enkelt, det viktigaste steget är helt enkelt att ägna så mycket tid på öppet vatten som möjligt, i så många sammanhang som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.