Hur blir jag en MCP?

En Microsoft ® Certified Professional (MCP) är en person som har erkänts av Microsoft ® som en expert på en specifik Microsoft ® produkt eller teknik. Att förvärva MCP credential måste en kandidat passera tillämpliga certifieringsexamen från ett företag som heter Prometric. Flera olika certifieringar finns tillgängliga, inklusive Microsoft ® Certified Systems Administrator (MCSA), Microsoft ® Certified Systems Engineer (MCSE), Microsoft ® Certified Database Administrator (MCDBA), Microsoft ® Certified Application Developer (MCAD), Microsoft ® Certified Solution Developer (MCSD ) och Microsoft ® Certified Desktop Support Technician (MCDST).

Prometric har tester platser i många olika länder, och tentamen möten kan planeras via Prometric webbplats. Tentor skall tas vid en certifierad Prometric testcenter, certifiering får inga poäng via Internet. Tentor ges på flera språk, och certifierat testcenter finns på privata företag samt lokala högskolor om en tjänsteman Prometric Test Center finns inte i ett visst område. Det finns en avgift för att ta var och en av certifiering tentor.

Varje typ av MCP certifiering har särskilda krav, men de flesta omfatta minst två eller flera centrala prov samt en eller flera valfria prov. Förberedelser guider finns på Microsoft ® webbplats. Även om kandidaterna för varje typ av certifiering vanligtvis har ett antal månader yrkeserfarenhet på den teknik för vilken de kommer att testa, det finns ingen erfarenhet krävs för att schemalägga ett test. Naturligtvis är sannolikheten att klara de omfattande certifieringsproven kraftigt ökade genom att inhämta kunskaper i varje teknik på jobbet.

Tentamen formatet innehåller nu simuleringsteknik som tillåter kandidater att bevisa kunskap genom att visa det verkliga livet tillämpning av olika tekniker. Förutom allmän erfarenhet och läsning förberedelserna guider tillgänglig på Microsoft ® hemsida kan kandidater vill också använda Microsoft ® e-learning eller klassrumsundervisning. Det är bäst att kolla testet kraven i god tid. Även kärna tentor omfattar alla de grundläggande materiella, kandidater har möjlighet att välja från flera valfria prov för de flesta typer av certifiering, så avancerad kunskap tillåter en kandidat att träna specifika färdigheter.

När en MCP referens tjänas det är viktigt att hålla den aktuell. Teknik framsteg efterfrågan yrkesverksamma förvärvar kontinuerlig utbildning för att hålla sig à jour om ändringar som kan påverka den teknik som används av yrkesverksamma och deras kunder. När Microsoft ® uppgraderingar teknik, de med en MCP referens kan oftast gå förbi några av de erforderliga nya test när en gammal tenta är pensionerad, men de måste klara alla tentor för nya information för att upprätthålla nuvarande certifiering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.