Vilka är de olika matematiker jobb?

Matematiker använder sina avancerade kunskaper om tal och vetenskap för att lösa teoretiska problem, utvärdera experiment och undersökningar och utveckla praktiska statistik används inom teknik och näringsliv. De flesta experter är specialiserade på antingen teoretisk och tillämpad eller matematiska studier. Matematiker jobb finns i ett stort antal olika inställningar, inklusive forskningsinstitut, industri och företag, myndigheter, militära grenarna och universitet.

Teoretisk och forskning jobb matematiker innebär att utveckla nya ekvationer och formler, lösa långvariga gåtor, och föreslår teorier som förklarar naturfenomen. Många matematiker arbetar i forskningslaboratorier vid privata institutioner och universitet, undersöker tidigare forskning och arbetar outtröttligt för att hitta meningsfulla relationer mellan tal och teorier. En expert tillbringar ofta månader eller år att försöka bevisa en teori eller utveckla en ny matematisk koncept. Teoretisk matematiker skriver ofta detaljerade vetenskapliga rapporter om sitt arbete och lägga fram sina slutsatser till andra experter inom området. Många proffs väljer att bli universitetsprofessorer, undervisning talteori och tekniker forskning till nästa generation av matematiker.

Professionals som är specialiserade inom tillämpad matematik forskning och utveckla nya produkter och utrustning, arkitektoniska konstruktioner, och affärsplaner. Matematiker jobb i industri-eller affärsverksamhet inställningar kan innebära att man med matematik och statistik för att skapa effektiva tillverkningssystem, tekniker marknadsföring, eller datorprogram. Verkstadsföretag hyra allmänt matematiker att beräkna mätningar för de säkraste och mest praktiska utformning av olika konstruktioner, t. ex. skyskrapor, tunnlar och broar. Individer som få anställning med geologiska och miljöorganisationer analysera trender i vulkanisk eller seismisk aktivitet, förklara växt-och djurens beteende, förutsäga vädermönster, och bestämma föroreningsnivåerna i ett visst område.

Det finns en stark efterfrågan på utbildad matematiker inom olika myndigheter och militära tjänster. Många experter tillämpa sina kunskaper i matematiska principer för utveckling av mer precisa vapen och militära strategier. Högutbildade matematiker kan uppmanas att översätta kodade meddelanden eller bryta chiffer som har hållits inne från fiender. Federal rymdorganisationer, såsom National Aeronautics and Space Administration i USA, anlita sakkunniga för att hjälpa till att utforma satelliter och rymdskepp, fastställa lämpliga flygvägar och banor och analysera riskerna i rymduppdrag.

För att få de flesta matematiker jobb måste individer brukar hålla en doktorsexamen. Intensiv klassrummet utbildning i teoretisk eller tillämpad matematik är viktigt att utveckla den kompetens som behövs i framtida karriär. Många doktorander är specialiserade på en viss matematisk området, såsom statistik och ekonomisk analys, för att förbereda dem för matematiker jobb i offentliga sektorn eller industrin. De som planerar att undervisningen på högskolor och universitet kan också välja att ta en omfattande utbildning och kommunikation kurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.