Vilka är de olika Vet Technician jobb?

Veterinära tekniker är som sjuksköterskorna på veterinär världen, utför ett brett spektrum av arbetsuppgifter och arbeta i ett antal kapacitet. Vet tekniker jobb kan omfatta allt från att hjälpa exotiska veterinärer med zoo djurskötsel sig att utföra profylaktisk tandvård på sällskapsdjur. Ungefär som sjuksköterskor och medicinska tekniker, kan veterinären tekniker har allmänna kvalifikationer som veterinär tekniker, eller så kan de söka ytterligare certifieringar inom en specialitet område.

Det är viktigt att skilja mellan veterinär tekniker, även känd som vet Techs, och veterinärmedicinska teknologer. En typisk veterinärmedicinska tekniker har två års utbildning, inbegripet klinisk erfarenhet, medan en veterinär teknikern har en kandidatexamen i veterinär-teknik. Båda förväntas fortsätta fortbildning bo skarp i fält, men de kan arbeta i olika positioner och har behörighet att utföra olika förfarandena.

De flesta vet tekniker jobb finns i klinisk miljö, i djursjukhus , sjukhus och mobila behandlingscenter. Vet tekniker jobb finns i små, stora, blandade, och exotiska djur praxis. Vet tekniker kan även arbeta i forskningsanläggningar hand om försöksdjur, för djurparker och parker bevarande som en del av en jourtid veterinära personal och för stora gårdar hantering av rutinmässiga vård för djur. En veterinär tech kan specialisera sig på vård för en viss typ av djur, liksom. Till exempel häst veterinär Techs särskilt samarbeta med hästar. Techs kan också välja att arbeta i labbet, med fokus på analys av prover snarare än att interagera direkt med patienter.

Vet tekniker jobb i ett antal specialiteter inklusive intensivvård, anestesi, akutvård, veterinära radiologi, djur beteende och tandvård finns också. Dessa veterinär Techs avslutat sin utbildning för att uppnå certifiering är veterinär tekniker och vidtagit ytterligare kurser som berättigar dem till specialitet vård. Specialty certifieringar kan utöka antalet arbetstillfällen veterinär tekniker tillgängliga för en kandidat, som han eller hon kommer att bli en mer värdefullt tillskott till en veterinär.

En veterinär tekniker eller teknikern kan också välja att gå tillbaka till skolan för att tåget skall vara en veterinär. Veterinärutbildningen visa ibland ansökningar från tekniker och teknologer positivt eftersom de har klinisk erfarenhet och kompetens som gör dem större möjligheter att lyckas i en svår veterinär läroplan, och de kan ha möjlighet att använda sina erfarenheter för att hjälpa andra studenter. Tidigare erfarenhet kan även låta en veterinär tekniker eller teknikern att hoppa över några av de veterinära skolans kurser, så länge han eller hon kan producera utskrifter eller ta emot en acceptabel poäng på ett test.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.