Vilka är de olika Koreograf jobb?

Huruvida koreografi för jazz, balett, modern, eller hip hop, alla koreograf jobb kräver att den kandidat som har en bakgrund i minst en form av dans. I de stora amerikanska städer som Los Angeles och New York City, det finns en mängd uppmärksammade koreografen lediga jobb inom scenkonsten. Koreografer krävs för levande scenframträdanden, musikvideor, TV-reklam, film och mycket mer. Låg profil koreograf jobb är vanligtvis inte så platsspecifika och omfattar sådana roller som dans instruktörer för scenkonst skolor, gemenskap dans klasser eller workshops.

Koreograf jobb för levande scenframträdanden finns med balett bolag, av teater, och med turnerande artister. Etablerade balett företag såsom Royal Winnipeg Ballet och New York-teatern Ballet kan också kräva att de koreografer att turnera med företaget. Eftersom balett är en mycket teknisk form av dans, koreografi jobb med en balett företaget kräva en dans bakgrund i den formella konventioner balett särskilt. Teater företag kan också föreskriva att sökande till deras koreograf jobb måste kunna resa med företaget, om de inte ligger i ett centralt läge, som New Yorks Broadway Theatre District.

Den person som valt att koreografera en live-konsert för en artist kommer ibland också att fungera som konstnärens video koreograf. Koreograf Tina Landon, till exempel, har koreograferat både musikvideor och turnéer världen för stora artister som Michael Jackson, Janet Jackson, Prince, Britney Spears och Tina Turner. Koreograf jobb med en artist eller ett band kan också kräva att koreografen att hjälpa dem att urvalsprocessen för anställning backup dansare, genom att sitta i på auditions och försök outs.

Många koreografer är lika känd för sin dans som de är för sin koreografi. Några kända dansare /koreografer omfatta Paula Abdul, som har koreograferat flera musiker, filmer och TV-reklam, Merce Cunningham, som koreograferat för fina konstgallerier, och Gene Kelly, som koreograferat för Broadway produktioner. I små dans kollektiv och oberoende trupper, dansarna och koreograferna är vanligtvis en och samma grund av begränsad budget och viljan för dansarna att ha fullständig konstnärlig kontroll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.