Vilka är de olika Epidemiolog jobb?

Det finns ett brett utbud av epidemiolog arbetstillfällen i en mängd olika inställningar. Epidemiologer kan vara anställd av ett universitet, forskning anläggning eller sjukhus. Olika lokala, delstatliga och federala myndigheter erbjuda epidemiolog jobb. Epidemiologer studera befolkningens hälsa, snarare än människors hälsa. De är oftast klassificeras som forskning epidemiologer eller kliniska epidemiologer.

Forskning epidemiologer är ofta anställda av privata forskning företag, högskolor och medicinska skolor. De utför forskning med målet att kontrollera eller eliminera infektionssjukdomar. Vissa epidemiologer koncentrera sin forskning på vissa delar av kroppen, till exempel söker behandling för infektioner i hjärnan, medan andra fokuserar på en viss sjukdom, t. ex. aids.

Kliniska epidemiologer arbete på sjukhus. De kan vara praktiserande läkare som fått särskild utbildning, eller arbeta enbart som epidemiologer. Jobbet av en klinisk epidemiolog är att utbilda sjukhusets personal för att effektivt bekämpa smittsamma sjukdomar och ge planering och lösningar i händelse av ett utbrott. Ett annat krav för denna ståndpunkt är utvecklingen av officiella riktlinjer för att hantera rutinmässiga behandling och kontroll av sjukdomar på sjukhuset. Epidemiologer som arbetar i sjukhusmiljö tjänar ofta intyg från Association for Professionals i Infection Control och epidemiologi, och erkännas som fackmän infektionskontroll.

Det finns en mängd olika sätt att få utbildning som en epidemiolog. Epidemiolog jobb som kräver minst en magisterexamen i folkhälsa. Många epidemiologer fortfarande på att få en doktorsexamen, eller MD grad.

Fortbildning öppnar fler karriärmöjligheter. Till exempel många universitet kräver att deras professorer har en doktorsexamen. Epidemiologer som utför kliniska prövningar måste ha licens läkare för att administrera läkemedel. Utan denna licens är epidemiolog skyldig att arbeta under överinseende av en legitimerad läkare.

De tullar som krävs i olika epidemiolog jobb varierar beroende på arbetsplats. Epidemiolog anställd i en liten stad eller stadens hälsa avdelning kommer att ha ett brett spektrum av arbetsuppgifter. Han eller hon kan ge hälsoundervisning, design program inriktade på särskilda befolkningsgrupper, som att minska tonårsgraviditeter eller hjälpa människor att sluta röka och samtidigt utveckla strategier för hälso-avdelning för att garantera allmänhetens säkerhet, och vara beredda att ta ansvar i händelse av ett utbrott av smittsamma sjukdomar. Epidemiologer i dessa positioner är ansvariga för förvaltningen årliga översikter influensavaccination, och se till att barn börjar skolan är ordentligt vaccinerade.

Epidemiolog arbetstillfällen i stora forskningsanläggningar är mycket olika. Forskaren kan spendera år, eller en hel karriär, letar efter en effektiv behandling för bara en typ av sjukdom. Detta arbete är mycket specialiserad, och epidemiologer utvecklar ofta olika specialiteter genom år av forskning och studier. Det kan ta flera år innan resultat syns i denna typ av forskning, men det är en givande karriär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.