Vilka är de olika Endokrinologi jobb?

Endokrinologi hänvisar till studier, diagnos och behandling av sjukdomar som påverkar olika körtlar i det endokrina systemet. Experter på detta område patienter hjälp med ämnesomsättning frågor, diabetes, hypertyreoidism och problem tillväxt, bland hundratals andra sjukdomar. Det finns många olika typer av endokrinologi arbeten tillgängliga för läkare, sjuksköterskor och forskare laboratorium med fokuserad utbildning och fortbildning inom området. De flesta endokrina yrkesverksamma väljer att specialisera sig ytterligare genom att arbeta med specifika populationer, till exempel barn eller äldre, eller särskilda villkor, såsom endokrina cancer.

Patienter som uppvisar tecken på endokrina nervsystemet normalt är hänvisade till läkare som är specialiserade på området endocrinolgy eller endokrinologer. Dessa läkare invärtesmedicin experter som kan göra korrekta diagnoser och fastställa den lämpligaste behandlingen åtgärder. De analyserar patientens symtom, genomföra detaljerade diagnostiska tester och ut medicin om det behövs. Endokrina kirurger utföra invasiva och icke-invasiv förfaranden för att avlägsna sjuka körtlar och lindra problem som påverkar inre organ. Vissa endokrinologer och kirurger arbetar i privat praktik, men de flesta är anställda av kliniker och sjukhus.

Endokrina sjuksköterskor är viktiga assistenter till endokrinologer. De ger direkta vård för intagna patienter och förbereda dem för medicinska eller kirurgiska ingrepp. De tillbringar ofta tid med patienterna, förklara hur vissa sjukdomar och diskutera olika behandlingsalternativ. Sjuksköterskor ger också rådgivning till familjemedlemmar att hjälpa dem att hantera omständigheterna kring deras älskade en.

Många professionella inom endokrinologi specialiserade på barnsjukvården. Det endokrina systemet hos barn och ungdomar är fortfarande under utveckling, och patienter möter unika problem relaterade till hormon förändringar och tillväxt. Andra vanliga områden som specialitet omfattar äldreomsorg, kvinnors hälsa och mäns hälsa. Dessutom har många människor med endokrinologi jobb väljer att fokusera på ett visst villkor. De kan arbeta med patienter som fått diagnosen cancer, sköldkörtelrubbningar eller inte fungerar binjurar, till exempel.

Andra endokrinologi jobb kräver en omfattande kliniska studier i laboratorium. Forskare och laboratorietekniker analysera prov på körteln vävnad, blod och urin kontrollera om tecken på sjukdom och skada. De förlitar sig på avancerade mikroskop, diskar cell och andra specialiserade labbutrustning att noggrant identifiera glandular störningar. Klinikingenjörernas relä resultaten av laboratorietester för läkare att bekräfta patientens diagnoser.

Konsekvent kommunikation mellan yrkesverksamma i de olika endokrinologi jobb är viktigt att säkerställa patientvården. Läkare, sjuksköterskor och laboratorietekniker arbetar tillsammans för att ge patienter den bästa möjligheter att tillfriskna. Experter föra noggranna register av tester och förfaranden för att se till att andra yrkesgrupper förstått ställning och särskilda behov för varje patient.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.