Vad gör en geolog göra?

En geolog är någon som studerar jorden och de processer som formar det. Detta fält, som man kunde föreställa sig, är oerhört varierad, och geologer kan hittas arbeta i ett stort antal undergrupper inom ett bredare fält av geologi. Människor som gillar vetenskap och njuta av att vara utomhus kan hitta geologi en intressant och givande karriär, särskilt om de är villiga att åta sig att göra ett ibland omfattande forskningsområde. Sysselsättningsperspektiv inom detta område varierar beroende på kvalifikationer och intressen en geolog.

Geologi är ett otroligt stort område. Geologer titt på alla de material som ingår i jorden, studera hur de bildas och förändras. Fältet kräver ofta den blandning av vetenskapliga discipliner, så en geolog kan också vara förtrogen med kemi, matematik, fysik, geografi, teknik, hydrologi, miljöstudier, stadsplanering, paleontologi, biologi och mineralogi. Under sitt arbete, lär sig en geolog mer om jorden och hur den kan säkert och effektivt sätt utnyttjas av människor.

Många geologer få arbete i områden som är inriktade på att utvinna användbara resurser från jorden. Geologer är ofta skickas till olika ställen runt om i världen för att bedöma deras innehåll, avgöra om de kan produktivt bryts för värdefulla ämnen allt från granater till kol. De arbetar också inom oljeindustrin, bedömer potentiella olje-platser och hjälp med deras underhåll.

Andra geologer är inriktade på jordens historia, med hjälp av den geologiska dokumentationen för att fastställa hur jorden bildades och hur det fortsätter att formas. Dessa geologer titta på en mängd olika saker från marina sediment till vulkaner att lära mer om processerna i jorden, och de finns även arbeta med arkeologiska platser att fylla i de fossila lämningarna i hopp om att lära sig mer om livet på jorden .

specialister på detta område kan också göra saker som att bedöma mark för att avgöra om det säkert kan bygga vidare på. En geolog kan också titta på de miljömässiga konsekvenserna av stora byggnadsprojekt eller mänsklig verksamhet på en tomt, och geologer ofta kallas in när större geologiska händelser som jordbävningar inträffar, att lära sig mer om eventet och hur framtida händelser skulle eventuellt kunna förutspådde.

En geolog inte bara att arbeta på jorden. Planetsystem geologer studera geologi andra planeter och material i hela universum i hopp om att lära sig mer om hur universum skapades och kanske upptäcka tecken på andra livsformer på vägen. Studier av planetära geologi ingår även en hälsosam dos av saker som fysik och astronomi, och det kan vara ett särskilt intressant område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.