Vad betyder ett Inredning och Design Arkitekt göra?

inredning arkitekt är ansvarig för att utforma interiören delar av ett hem eller kommersiell byggnad. Till skillnad från inredningsarkitekter, som bara fokuserar på det estetiska ett utrymme, en inredningsarkitekt måste se till att utrymmet är optimerad för att bereda passagerarna möjlighet att utföra sina avsedda funktioner. Inredare kombinera element från arkitektur, psykologi, sociologi, och utsmyckning för att skapa ett utrymme som är estetiskt är tilltalande, säker och väl utförda.

Efter en arkitekt har ritat den grundläggande form och struktur i en byggnad, en inredning arkitekt kommer att ta över och slutföra utformningen av byggnadens inre. Detta inkluderar att lägga ut väggar för att skapa effektiva och produktiva planritningar. Han eller hon kommer ihåg syftet med utrymme, om det är ett hem, kontorsbyggnad, sjukhus eller en skola, och använda detta för att hjälpa dem att skapa en funktionell design.

Även utformningen av byggnadens interiör måste inredning arkitekt följa strikta säkerhets-och byggnadsbestämmelser. Detta inkluderar tillhandahålla säkra vägar för att rymma en brand och se till att väggarna är strukturellt sunda och se till att byggnaden är tillgänglig för funktionshindrade. De måste också följa statliga och lokala byggnader koder.

Typiskt nog kommer inredningen arkitekten också ansvara för lokalisering av dörrar och fönster, samt skapa belysning planer. Ofta kommer de att välja inredning och ytskikt också, som omfattar allt från golvbeläggningar att måla färger. Ibland är arbetet med att välja möbler och färger vidare till en inredningsarkitekt, lämnar inredning arkitekt kan fokusera på struktur och layout.

På grund av den tekniska karaktären av detta arbete, inredningsarkitekter design krävs tillstånd. Från och med 202c över hälften av USA: s delstater kräver inredare licensieras genom det nationella rådet för Inredning och Design Qualification (NCIDQ). NCIDQ förutsätter att den sökande få en fyra år examen i inredning, då man genomför två års arbetserfarenhet innan de kan licensieras. Även i stater där tillstånd inte krävs enligt lag, kommer de flesta företag kräver en inredning arkitekt vara licensierade av NCIDQ.

Licensierade inredning arkitekter typiskt arbete med personalen på arkitektur företag. Andra gånger, en inredning arkitekt kanske vill starta eget företag. De kan då arbeta direkt med husägare och företag att genomföra renoveringar och förbättra layout och design i sina hem eller kontor. De som väljer denna väg kommer ofta få en licens, även om den inte är skyldig, eftersom det ger dem mer trovärdighet och hjälper kunderna att känna sig bekväma hyra sin design företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.