Vad betyder en Scaffolder göra?

En scaffolder är en byggnad yrkesman som specialiserat sig på att sätta upp ställningar och plattformar. Ställningsbyggare kan monterar byggnadsställningar i samband med uppförande av byggnader, och de kan också arbeta på offshoreoljeriggar, kraftverk, och projekt som parad tittar plattformar. Framtidsutsikterna för denna typ av arbete är rörliga, och efterfrågan är högre under perioder av ekonomisk tillväxt. Den lön är vanligen låg, eftersom arbetet är ganska grundläggande, men ställningsbyggare som specialiserar sig på mer komplexa typer av arbete kan ha möjlighet att få bättre löner.

För att bli en scaffolder, någon måste vara fysiskt passformen och en high school. Det hjälper också att känna sig bekväma arbete på hög höjd. Utbildning ges på jobbet, med praktikanter så småningom att få tillfälle att arbeta sig upp i en högre rankning positioner i laget inklusive placering av handledare. Erfarna ställningsbyggare kan så småningom bli byggnadsställningar entreprenörer, upphandlande arbetet ut till grupper av människor snarare än att göra det själva.

Att sätta upp byggnadsställningar börjar med att fastställa kraven för jobbet och göra en plan. Ställningar är klassiskt tillverkad av metallrör som kan klickas samman för att skapa en ram som är lätt konfigureras eftersom behoven förändras. Trä kan också användas. Som byggnadsställningar sätts upp, är plattformar som upprättats för att hålla verktyg och gå. Den scaffolder också uppför skyddsåtgärder som nät för att fånga tappade verktyg. När jobbet är klart, ställningsbyggare demontera byggnadsställningar och ta det med sig.

Byggnadsställningar behövs för vissa typer av nya byggnader, tillsammans med målning, renovering och restaurering av alla möjliga strukturer. En skicklig scaffolder kan arbeta i ett team av människor att sätta upp ett stabilt, väl förankrade byggnadsställningar som kan stanna upp i veckor, månader eller år, beroende på jobbet. Byggnadsställningen kan också behöva justeras regelbundet och omstruktureras som jobbet fortskrider, och en scaffolder kan ha viss oro om restaurering sker, som han eller hon vill undvika att skada struktur under ställningen.

Att kunna arbeta i ett team är viktigt för en scaffolder, eftersom de flesta jobb kräver flera personer. Ett öga på säkerhet och mekaniska lämplighet är också värdefulla kunskaper i det arbete som ställningsbyggare gör måste göras korrekt, eller det kan utsätta människor för fara. Det kan också hjälpa till att få ett mer allmänt intresse för och kunskaper i konstruktion, för att säkerställa att byggnadsställningar planeras och placeras på rätt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.