Vad betyder en Prospector göra?

En prospektör är någon som utforskar områden letar efter mineraler eller andra material av värde i jorden. Prospektörer kan arbeta självständigt, eller kan vara anställda av organisationer såsom gruvbolag. Den malmletare är den första personen på marken, och den person som avgör om en webbplats ska vara mer aggressivt undersökas. Prospektörer kan arbeta över hela världen letar efter material som olja, kol, guld, diamanter, och många andra mineraler och metaller som har kommersiell användning.

prospektörer behöva flera olika expertområden. Moderna prospektörer ofta geologer, eftersom kunskap om geologin är avgörande för prospektering, som är en förståelse för hur indikatorn mineraler arbete. Indikator mineraler är mineraler som ofta på eller runt fyndigheter av mineraler och malmer av kommersiellt värde, och att lära sig identifiera dem är viktigt. Medan vissa indikator mineraler är väl kända när prospektörer och gruvföretag identifiera nya indikatorer, de ofta hålla dem bakom en mask så att de har en fördel i konkurrensen.

En prospektör måste också fysisk kondition, villig att resa, och kan arbeta långa dagar. Detta arbete kräver fysiskt kommer till platsen är av intresse, satsa fordringar och arkivering tillhörande pappersarbete och insamling av prover. Moderna prospektörer börjar ofta sitt arbete i luften med hjälp av ett plan eller helikopter till undersökningen, men de kommer att ha kontakt med marken så småningom. Eftersom påståenden kan vara stora, kan detta kräva dagar eller veckor i relativt avlägsna områden.

Många prospektörer arbetar med avancerad teknik, inklusive utrustning som används för att analysera prover och datorprogram som är utformade för att hjälpa till med prospektering uppgifter. Som ett resultat, måste de känna sig bekväm med datorer och de program de använder, och i vissa fall de kan behöva för att kunna utforma sin egen kod för specialiserade projekt. Medan en guldgrävare kan kontrakt detta arbete till en annan person, en ingående kunskap om geologi och platsen undersöks behövs, och ofta malmletare är den mest lämplig person att göra jobbet.

I kontor, prospektörer identifiera nya potentiella platser av intresse, som arbetar noggrant för att undvika varna andra prospektörer och företag att det faktum att de är intresserade av en plats som ännu inte har undersökts. Prospektering kan faktiskt vara ganska kappa och dolk i vissa delar av världen, en guldgrävare kan inte göra något vill bara kör genom ett outforskat område, eftersom detta kan varna andra människor för att intresset för potentiellt värdefulla fyndigheter av malm och mineraler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.