Vad betyder en Pediatric plastikkirurg göra?

pediatriska plastikkirurg är en högutbildad läkare som har tillbringat tiden efter läkarutbildningen lärande kirurgi och sedan plastikkirurgi med inriktning på pediatrik. Dessa specialister utför huvudsakligen rekonstruktiv och /eller kosmetiska kirurgiska tekniker på barn. Rekonstruktiv kirurgi och kirurgiska tekniker för att reparera fel krävs på många olika områden av kroppen, och betydande lärande behövs för att bli en mästare i denna medicinska specialitet.

Det finns många missbildningar som kan repareras av en pediatriska plastikkirurg. De kan omfatta fel i gommen som gomspalt, som kräver reparation så ett barn kan ha normal muntliga och talutveckling. Ibland barn föds med missbildningar i armar och ben, bröst eller bröst, fötter eller händer, eller öronen. Många av dessa förhållanden, när avhjälpa, skulle repareras av en pediatrisk plastikkirurg. Övriga villkor för vilka en plastikkirurg kan behövas omfatta dem som resulterar i defekter i könsorganen. Omväxlande dessa kirurger kan arbeta med grupper och därefter hjälpa till att reparera villkor i samband med Siamesiska tvillingar.

Det finns andra förhållanden som kan uppstå i barndomen. Ibland stora utväxter eller hudlesioner inträffa som kräver borttagning. Ibland onormal tillväxt beror på genetiska förutsättningar kan leda till dramatiska förändringar i utseendet eller funktion och kirurger kan korrigera dessa förändringar.

Förmodligen ett jobb en pediatrisk plastikkirurg inte vill är att reparera de skador som kan orsakas av ett barns svåra skador. Å andra sidan är det ofta dessa kirurger som kan hjälpa de mest att återställa normal ser ut, utseende och funktion för att delar av kroppen som har skadats eller bränts. Även kirurger inte kan radera trauma till följd av en skada, kan de säkert kunna minimera effekterna av trauma på ett barns liv som skulle kunna orsakas av dramatiska förändringar i utseendet.

Hos barn plastikkirurgi kan koncentrera sig mest på att normalisera utseende eller fixering dramatiska defekter som påverkar funktionen. Det finns mindre vikt vid kosmetiskt förbättra utseende när några starka medicinska skäl föreligger för att förändra saker och ting. Men vissa kirurger utföra kosmetisk kirurgi för barn när de känner att en sådan operation skulle kunna förbättra självkänsla eller känsla av värde av ett barn. Vissa operationer utförs på detta område skulle kunna omfatta ändringar i näsan eller ansikte, eller någon annan del av kroppen som uppfattas som otillräcklig.

Pediatric plastikkirurger kan upprätthålla en praxis i samhället och håll behörighet att utföra kirurgi på ett lokalt sjukhus, eller de kan arbeta på sjukhus som en del av personalen och har en klinik där de träffar patienter och bedöma behov. Många barnsjukhus har nu en omfattande barn plastikkirurgi avdelningar, där några av de bästa kirurger arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.