Vad betyder en Orthotist göra?

En orthotist är en certifierad sjukvårdspersonal som arbetar med läkare att göra och passar hängslen och skenor för patienter. De passform hängslen för patienter som har rygg eller extremiteter skador, liksom de som är födda med eller utveckla deformiteter till fötterna, benen eller ryggraden. Orthotists är ansvariga för att ta hänsyn till varje patients unika situation och medicinska behov.

Orthotists arbeta med olika vårdpersonal att förskriva lämplig hängslen och skenor till sina patienter. För att passa en patient, en orthotist normalt sammanträda med patientens läkare, fotvårdsspecialist och sjukgymnast. Det orthotist kommer också att arbeta med en tekniker, som bistår med med många aspekter av stag eller skena montering. En patient måste ha ett recept från en läkare för att få vård eller tjänster från en orthotist.

orthotist föreslår lämpliga ortheses baserat på patientens behov. Det första steget i att föreslå ett ortopediskt är en medicinsk utvärdering. En orhtotist måste vidta för att beakta en persons medicinska situation, liksom den dagliga verksamheten av en patient, och använda dessa när motiverar någon rekommendation från den allmänna läkare. Olika typer av ortosen inkluderar tillverkade skenor, anpassade skor, sulor, rygg hängslen, hängslen hals och kirurgisk stöder.

Att arbeta som ett orthotist kräver en stor manuell skicklighet och kreativitet, som han eller hon kommer ofta först Skapa ett gipsförband att kunna se hur Ortopediska enheten kommer att arbeta med ett patientens arm. Tekniker bygga vanligen enheten, och deras arbete övervakas av orthotist. Den orthotist passar enheten för patienten och beskriva hur man använder den. Ofta kommer de föreslår också sjukgymnastik för att få ut det mesta funktionaliteten ur enheten.

Orhtotists har ofta en pågående relation med varje patient. När en patient har ordinerats och monterade en ortos, kommer det att finnas en tid när övervakningen sker. Övervakning av orthotist görs för att se till att recept passar bra, fungerar som det ska, och att redovisa eventuella problem som orsakas av ortosen. Ibland kan det vara nödvändigt för en ortos enheten ska ändras eller förbättras. Detta kan göras utan recept, dock skall några större förändringar ett recept först godkännas av en patientens allmäntillstånd läkare.

Även utbildning officiellt börjar som en vuxen, det finns gymnasium kurser som kan hjälpa till att förbereda en framtida orthotist för en karriär inom detta område. Kurser i biologi, kemi och fysik är viktiga, och om detta föreskrivs möjlighet bör datakunskap ingå i kursen arbete. Efter gymnasiet finns det ett antal olika rutter som kan vidtas för att bli en certifierad orthotist.

Vissa högskolor erbjuder grundutbildningsprogram som leder till en examen i ortoser. Det finns även certifieringsprogram för människor som tjänar, eller har redan tjänat en kandidatexamen i en annan större. Utbildning varierar beroende på land, och ovan nämnda vägen till certifiering gäller bara amerikanska kraven, och de styrs av den amerikanska styrelsen för Certifiering i Orhtotics och proteser (ABC).

Certified orthotists arbetar i olika inställningar, inklusive sjukhus, rehabiliteringscenter, och industricentra hälsa. Många orthotists har sina egna privata lösningar där patienterna besök i öppen vård. En karriär som en orthotist kan vara en mycket givande en, som orthotists ha möjlighet att arbeta i olika miljöer, äga sin egen verksamhet och förbättra livet för patienter i alla olika åldrar och bakgrunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.