Vad betyder en Optiker göra?

Optiker är optiker som övervakar arbetet med att utarbeta den korrigerande linser enligt recept från en ögonläkare eller optiker. I vissa länder runt om i världen kan optikern diagnostisera också ögonproblem och utfärda en korrigerande recept också. Generellt är denna typ av hälso-och sjukvården måste genomgå någon form av strukturerad utbildning och registreras eller godkänts före som erbjuder tjänster till allmänheten.

optiker kan skapa något av flera typer av anordningar synkorrigering som vanligen används idag. Det inkluderar att linser för att passa i ett par glasögon, vilket gör kontaktlinser, och även förbereda olika typer av ögondroppar protetik för stöd till personer med delvis nedsatt syn. Ofta kommer optiker vidta åtgärder för att säkerställa att patienten är nöjd med kvalitet och funktion av de korrigerande linser och kan ge någon typ av uppföljning hjälp som patienten anpassar sig till det nya receptet.

För att upp olika typer av synproblem, förbereder optiker brytningsindex linser för att korrigera den vision som är förknippade med en viss patient. När väl förberedda, kommer linser hjälpa en närsynt person se föremål på avstånd tydligt. En framsynt person kommer att kunna njuta av en klar bild av objekt som är närmare och därmed utföra uppgifter såsom att läsa en bok eller invecklad handarbete. I situationer där det finns ett behov av att adressera mer än en vision fråga kan optikern även skapa linser som är utformade som progressiva glasögon och trifocals.

Att välja en karriär som en optiker kräver förberedelser. Grundutbildning genom ett ackrediterat program anses viktiga i många länder. Dessutom är det inte ovanligt att studenter att genomgå ett certifieringsförfarande innan de får söka arbete. Certifiering normer och förfaranden kan regleras av en särskild lokal myndighet eller av ett nationellt organ. Underlåtenhet att uppfylla de krav som införts av de tillsynsmyndigheter kan leda till återkallande av certifiering.

Som med alla typer av vård karriär fokuserar uppgift optiker att tillhandahålla högkvalitativ vård till patienten. Av denna anledning är det optikern kan hålla sig à jour om utvecklingen i teknik som skulle göra det möjligt att mer effektivt tillgodose patientens behov och hjälpa dem att njuta av högsta kvalitet vision möjligt. För att åstadkomma detta är det inte ovanligt att en optiker att samlokalisera med ögonläkare eller optiker så att två personal kan kommunicera på behoven hos en viss patient.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.