Vad betyder en Leksaksmakaren göra?

En Leksaksmakaren tillverkar eller uppfinner leksaker för alla åldrar. Jobba som en leksakstillverkaren kan vara ganska varierande, allt från att skapa handgjorda träleksaker i en traditionell hantverksmässig stil att utveckla nya brädspel. Toymakers kan komma från olika bakgrund, inbegripet ingenjörsvetenskap, konst, och de kan arbeta för sig själva eller för leksak företag.

Människor har tillverkat leksaker i tusentals år. Leksaker är ofta ses som en form av enkel underhållning för barn, men de kan också roa vuxna, men de är också intellektuellt värdefull. Spela berikar kognitiva och sociala utveckling, vilket gör det fördelaktigt för små barn, och den kan fungera som en isbrytare för vuxna också. En Leksaksmakaren har vanligen en känsla av lek eller intresse för kognitiv utveckling, eller kan helt enkelt slog med en bra idé för en leksak och viljan att följa upp på idén.

Toy designers arbetar med många olika av media för att utveckla nya leksaker, skapa prototyper och slutligen få dem i produktion. Komplexiteten i leksaker kan variera, från enkla dockor utan rörliga delar av komplexa mekaniska apparater med konfigurerbara rörliga delar som är avsedda att stimulera intresset för teknik och mekanik. Utbildning i ett antal branscher kan hjälpa människor att framgångsrikt designa och utveckla leksaker.

En skicklig leksakstillverkaren antingen skapar eller kapitaliserar på en trend, att produkter han eller hon mönster kommer att vara framgångsrika när de når marknaden. Vissa toymakers specialiserade på pedagogiska leksaker som är speciellt utformade för att användas i utbildningsmiljö eller för att stimulera intellektuell utveckling, medan andra kan vara intresserade av mer allmänna leksaker, eller inom ett särskilt område av leksaksindustrin, som att göra modeller, brädspel, eller replikationer av gammaldags leksaker och spel.

Man kan också göra leksaker utan att vara delaktiga i sin uppfinning. Toy tillverkning kräver en hel del skicklighet, särskilt när det handlar om massproduktion, och leksak företag anställer träarbetare, metallarbetare, och en mängd andra yrkeskategorier på deras tillverkning linjer. Handgjorda leksaker tenderar att säljas till ett högre pris, och människor kan utvecklas mycket de färdigheter genom att studera toymaking på en traditionell butik.

Vissa toymakers deltar också i leksaken reparation. Flera museer hålla leksaken kuratorer på personal som är förtrogna med föremål i sina samlingar och reparation av en mängd olika leksaker från hela historien, reparation eller restaurering leksaker i museets samlingar. Reparation specialister kan också arbeta på egen hand i fristående butiker, eller leksak företag som tillbaka sina produkter med garantier. En karriär på reparation för ett leksakstillverkaren börjar oftast med lärlingsutbildning i en leksaksaffär eller professionell nivå utbildning i högskola eller universitet att lära sig om korrekt underhåll, restaurering och reparation av antikviteter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.