Vad betyder en Carpenter göra?

En snickare är en viktig del i alla bygg-team. De har de kunskaper och färdigheter för att skära, fast, tälja och objekt konstruktion av trä eller andra material. De är begåvade i att mäta exakt, som ibland kallas snickeri matte, och vet hur man använder olika konstruktion verktyg som sågar, borrar, små handverktyg och en mängd av maskinella verktyg. Arbetet som snickare har flera nivåer i de flesta av USA.

De flesta som börjar i snickeri kan ta en grundläggande utbildning på lokal handel skolor eller högskolor, eller de kan helt enkelt vara duktiga på att bygga med olika material . Många börjar som lärling snickare, och i många stater, måste lärlingar har en viss om arbetslivserfarenhet innan flyttar upp till nästa nivå av sysselsättning, gesäll. På toppen Echelon, kan människor bli mästare snickare, då de har betydande erfarenhet och utbildning inom sitt område och har samlat många timmars arbete som lärlingar och gesäller. Befälhavaren snickare kan övervaka stora jobb, delta i utbildning lärlingar och gesäller, och arbeta direkt med andra inom byggsektorn som arkitekter, elektriker, metallarbetare och en mängd andra se ett jobb genom att helt avsluta.

Lärlingen snickare tenderar att utföra arbete som kräver minst utbildning. De kan klippa och bära ved eller annat material, göra det inledande arbetet i uppförandet av en anläggning, och när de växer mer erfarna, mer aktivt delta i de finare aspekterna av att bygga något. Gesäller snickare göra några av de mer fint och noggrant konstruerade arbetet och många gesäller driva egna företag, som arbetar direkt med andra byggare och designers.

Även snickerier är ofta i samband med uppförandet av stora strukturer som hem, motorvägar och skyskrapor, en annan delmängd av snickerier finns. Vissa snickare är specialiserade på att göra mindre objekt, som möbler, snidade trä bitar, eller skulpturer. Du kan hitta mästare eller gesäller snickare som är särskilt begåvade i utformningen små delar av ett hem, såsom trappor eller skåp.

Att arbeta som snickare, särskilt på högre nivåer innebär inte bara att förmågan att arbeta mycket hårt, för att vara korrekt i arbetet, och att förbinda till långa timmar, men också konstnärlig känslighet. Även om en snickare inte särskilt design ett hem, även om vissa inte aktivt delta i att hjälpa till att utforma, han eller hon behöver konstnärlig precision för att föra hem eller andra konstruktioner till slut. Det är ett område som lockar många högutbildade arbetstagare, och definitivt inte bör betraktas som ett yrke som består av de obildade. Snickare är ofta högutbildade, konstnärligt begåvad och extremt intelligent folk, vilket kan spela mot stereotypen av byggnadsarbetare som varg visslar på alla som passerar attraktiv kvinna. Dessutom är även det område som en gång var mansdominerat, fler och fler kvinnor in på den, och arbetsmiljön är mycket mer jämnt fördelade mellan könen.

Målet för de flesta snickare är att utvecklas i fråga om till högre nivåer av gesäll eller mästare. Detta beror början snickare krävs ofta att göra mycket av det tyngre arbetet. Med tiden kan personer inom lida skador påverka deras förmåga att arbeta tyngre jobb. Kunskap om mer ergonomiskt riktiga metoder för att lyfta och bygga material har bidragit till något i detta område, men arbetsskador är fortfarande ett problem. Vissa snickare som har arbetat sedan tonåren bränna ut vid tiden de träffar sina mitten 40, som kräver arbetstagarens ersättning och förändringar karriär. Om de har avancerat till högre nivåer i sitt yrke, kan de vara bättre, eftersom de inte kan åläggas att göra några av de tyngre arbete som att bygga något tar.

Speciellt när det gäller till byggandet av strukturerna kan snickaren har ett arbetsschema som varierar. Dåligt väder kan innebära att behöva vänta för att påbörja eller avsluta jobb. Arbetet kan också påverkas av ekonomin. Mitt i en lågkonjunktur, kan snickaren ha mindre arbete eftersom folk inte bygger hus eller större strukturer, eftersom det inte är ekonomiskt sunt att göra det. Å andra sidan är snickare alltid för att reparera befintliga strukturer, under förutsättning att vädret samarbetar, och även ibland när det inte, om behovet av en reparation är avgörande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.