Vad är ett diagnostik Sonographer?

En diagnostik sonographer ansvarar för driften av ultraljud bildsystem. Dessa system används för att skapa skanningar, videor, 3D anatomi och andra bilder. Dessa bilder är som att sjuksköterskor, läkare och vårdpersonal stöd i diagnos, behandling och kirurgisk förberedelse. Den diagnostik sonographer är en viktig medlem av den medicinska supportteam. Den sonographer ansvarar för att tillhandahålla högkvalitativa bilder och använda hennes verktyg för att tillgodose behoven hos kirurger, diagnostiker och läkare.

För att bli en diagnostik sonographer behöver du en eftergymnasial utbildning i ultraljud utbildning från ett ackrediterat program. Dessa program är mycket specialiserade och ger en kombination av teoretiska kurser och praktiska erfarenhet. Den typiska examen två år lång och finns endast på väljer skolor.

Kurserna i det här programmet kräver en utmärkt känsla för detaljer. Under det första året, de kurser som ingår humanbiologi, kommunikation och medicinsk terminologi. Under det andra året kan eleverna specialisera sig på ett visst förfarande område. Det finns fyra typer av diagnostik sonographer: hjärt-, obstetrisk, vaskulär och allmänhet. Alla allmänna sonographers arbeta i antingen buken eller gynekologiska sonography.

Ytterligare valbara kurser under andra året innehåller tvärsnittsdata anatomi, patologi, fysiologi och fysik. Verbal kommunikation kompetens är också mycket viktigt, liksom förmåga till inlevelse och samverka med patienter. Skriftliga rapporter är obligatorisk för nästan alla diagnostiska arbete. Dator och engelska skrivfärdigheter är mycket viktiga, eftersom dessa rapporter kvar i patientens filen i många år.

Efter avslutad utbildning är ytterligare undersökningar krävs för att få yrkeskompetens. Det amerikanska registret för diagnostik sonography (ARDMS) och Hjärt-Credentialing International (CCI) är de två främsta organisationer som ansvarar för certifiering i USA. De certifikat som utfärdats av båda dessa organisationer är internationellt erkända. De flesta länder har ett certifieringssystem för att testa nivån på kunskap och förståelse för alla sonographers.

En diagnostik sonographer kan hitta sysselsättningsmöjligheter på sjukhus eller diagnostik labb. Det dagliga arbetsmiljö för en sonographer är ett mörkt rum, fylld med diagnostisk utrustning. Vissa typer av sonographers kan arbeta vid patientens bedsides, minskar behovet av att fysiskt flytta patienten att få de nödvändiga bilderna.

De flesta sonographers är på fötterna hela dagen, med små möjligheter att sitta. Det här jobbet har en ökad risk för pistill tunnel och andra repetitiva belastningsskador. Dessutom sonographers utvecklas ofta nacke, rygg och ansträngda ögon när du använder äldre utrustning eller flytta patienter. Nyare, är ergonomisk utrustning bidrar till att minska frekvensen av dessa typer av skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.