Vad är ett akademiskt år?

Ett läsår kan definieras som den tid en akademisk institution erbjuder klasser under ett år. Det kan vara lättare att säga att det är tiden mellan när skolor öppnar och stänger, men en hel del skolor behålla vissa av sina tjänster "öppna" under perioder som sommar, medan majoriteten av tjänster är inte tillgängliga. En annan möjlig definition skulle vara det antal dagar per år som eleverna går i klasser.

Skolor kan konstruera läsåret på olika sätt. Vissa skolor har året runt närvaro med små månad långa pauser varannan månad. I dessa fall läsåret skulle kunna beskrivas som början på början av skolåret till slutet av den. Det nya året skulle börja nästan omedelbart efter det gamla året slutar.

Andra skolor har en kortare läsår som anger början av sommaren som endpoint av året. Det nya året börjar sedan i senare sommaren eller hösten beroende på hur många dagar i skolan fungerar per år. Men som sagt, kan vissa saker vara som inträffar i skolan eller skoldistrikt när de flesta studenter upplever en paus. Sommarskola skulle kunna betraktas som utanför läsåret.

Antal dagar per skola i ett läsår i offentliga skolor ofta är statliga uppdrag. Variationen blir omfattande i privata skolor, vissa charter skolor och universitet. Särskilt i universitet, kan vissa studenter har ett läsår som är nio eller tio månader lång, och andra har år att bestå av sju eller åtta månader.

Alla skolor tenderar också att dela upp året på olika sätt. De kan dela in året i två terminer, tre trimestern, eller fyra kvartal till exempel. Ibland året är indelad i fråga, och det kan vara sommar och vinter sikt. Uppköp under året är vanligen kopplade till hur människor klassificering. Särskilt i skolor kan eleverna byta klasser med varje ny termin eller fission. I high school eller lägre, men året är uppdelad, är det vanligtvis präglas av bedömningar av studenter på strategiska platser. Slutet av året verkar motsvara med en sista gradering period.

En annan faktor i läsåret är lärare lön. I skolan året runt lärare skulle få samma lön varje månad, men i skolor där en flera månader lång paus markerar slutet av läsåret, lärare inte betalas för ett par månader. Omväxlande många skolor ger möjlighet för lärare att betala dem per månad ett 1 /12 del av sin årslön. Detta kan vara bra, eftersom det innebär lärare kan förvänta sig samma lön under långa pauser som de får under skolåret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.