Vad är en tulltjänsteman?

En tulltjänsteman är en person som arbetar för att genomdriva lagar och förordningar på olika inreseställen. Dessa kan vara på flygplatser, hamnar, eller hamnar mark. Huvuddelen av arbetet en tulltjänsteman inte innebär behandling olika pappersarbete för invandring dokument. De är också starkt engagerade i kontrollen av last eller bagage för artiklar, samt samla in medel för beskattningsbara importerade varor. De flesta av allmänheten kommer se tulltjänstemän vid resa mellan internationella destinationer.

En tulltjänsteman är anställd av en regeringen, och under ledning av en underavdelning inom regeringen. I USA är detta det amerikanska Department of Homeland Security, Customs and Border Protection. De som är anställda som tulltjänstemän måste vara på jakt, inte bara för kränkningar av invandring, men också smuggling och skattefrågor. Till exempel kan de få varor till USA från andra länder att utsättas för skatten på varor, även om det är för personligt bruk.

En tjänsteman som är en position som kräver förmåga att hantera många olika typer av människor. De som på flygplatser och gränser kommer behöva ta itu med en rad olika personligheter, samtidigt upprätthålla en professionell hållning. När allt kommer de att bli den första företrädare för den regering som många besökare möter. De som är mellan hamnar kommer att behandla färre personer, men kommer att ha mer omfattande last frågor att uppmärksamma. Detta skulle kunna omfatta detaljerade undersökningar av stora containrar.

Även om smuggling kan omfatta produkter varje vet är olagliga, som t. ex. narkotika och vissa vapen, det finns andra mer rutinmässig saker av intresse också. Till exempel kommer de som tar med färskvaror tillbaka på ett flygplan hittar de inte kan passera tullen med det. Detta för att säkerställa utländska sjukdomar och skadedjur inte få fäste i hemlandet. Den tulltjänsteman kommer förverkande av sådan smuggling och lämna till deponi.

Att bli en tulltjänsteman är relativt enkelt, särskilt i USA. De som har erfarenhet av kundservice, passera en säkerhetsprövning, och kan också passera en fysisk kan kvalificera sig. Dessutom måste de som söker hänskjutas för urval till en officer innan personen är 37. Födelsedag. I USA, alla som är intresserade ett jobb som en tulltjänsteman skall vara medborgare också.

tulltjänsteman jobb finns överallt där det finns hamnar i inträde. Därför, de som är i närheten av internationella flygplatser, gränser, eller hamnar kan hitta fler möjligheter. De som bor på andra platser skulle sannolikt måste flytta för att bli officer i denna kapacitet. Löner är beroende av erfarenhet, och en del kommer att startas vid en högre lön grad än andra, beroende på kvalifikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.