Vad är en museiintendent?

En museiintendent förvaltar samlingar av ett museum. Alla typer av museer som kräver minst en curator. En museiintendent har vanligen en bakgrund eller intresse för historia, arkeologi och antropologi.

Skillnaden mellan en museiintendent och ett museum arkivarie är att arkivarier ofta arbetar med värdefulla dokument, medan kuratorer arbetar med kultur prover. En museiintendent kunde hantera alla typer av historiska samling mynt, konst. Det är oerhört viktigt för en museiintendent att kunna utvärdera samling artiklar som äkta och att förhandla om priset för att förvärva samling objekt.

En museiintendent planer, displayer och kataloger objekt samling. Planering och övervakning turer, program och seminarier kan också vara en del av en museiintendent uppgifter. Ett museum chef är ofta huvudet intendent på ett museum.

Stora museer kan sysselsätter flera kuratorer att varje specialiserad inom ett område. Små museer kan ha bara en museiintendent som gör många olika uppgifter och arbetar med samlingar inom många olika ämnesområden. En museiintendent anställd i ett stort museum får resa ofta att söka efter artiklar för att lägga till museets samling, medan en museiintendent i ett litet museum inte vanligen reser som en del av jobbet.

Förutom utbildning och kunskap om museet studier, en museiintendent behov skriva och affärsmannaskap. Grant framställningar och andra fond samt material måste ibland skrivas. Museipersonal också ofta leda personal. Dator kunskap behövs också som en museiintendent vanligtvis måste arbeta med en databas. Kunskap om PR och marknadsföring är också till hjälp för en museiintendent och utforma utställningar som tilltalar allmänheten är en viktig färdighet för en museiintendent att ha.

Konkurrens är brant för dem som är intresserade av att bli en museiintendent. Det finns endast ett fåtal skolor i USA med examen program i museet studier. En examen samt praktik på ett museum behövs för att bli en museiintendent. Många elever intresserade av att bli ett arbete museiintendent i ett museum för att få erfarenhet för att hjälpa dem att få jobb som en museiintendent efter att de fått sin examen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.