Vad är en händelse Promoter?

En händelse som promotor skapar ett "buzz" om kunder "evenemang i syfte att få folk att delta i dem. Händelsen kan vara en konsert, öppnandet av ett nytt företag, en karriär rättvis, en idrottstävling eller många andra möjligheter. Duktiga händelse initiativtagare är specialiserade på reklam och PR-strategier. Framför allt har en effektiv händelse promotorn att ha förmåga att komma med kreativa projektidéer som han eller hon kan få avslutas genom goda arbetsrelationer med andra människor.

Event projektansvariga måste arbeta med många olika människor i alla delar av en händelse marknadsföring projekt. Till exempel är den kreativa sidan av att främja projekt som kan kräva en grafisk formgivare och copywriter för att skapa reklammaterial som kan innehålla kuponger, affischer eller broschyrer samt tidningar, radio, TV eller tidskrift annonser. Att hålla nära kontakt med människor hantering av redovisning är viktigt för en händelse promotorn som han eller hon måste alltid ha några kreativa idéer i linje med en fastställd budget. Detta är en viktig del av evenemanget promotorn uppgift eftersom företag som betalar fall initiativtagarna till kreativt marknadsföra sina evenemang göra det med en förutbestämd budget. Om initiativtagarna gå över denna budget, det kostar dem extra pengar som minskar sin vinst från projektet.

Med budgetåtstramningar i åtanke är det lätt att se varför många kampanjer för händelser inkluderar att erbjuda billiga varor som gratis varm hundar snarare än fri stek för en invigningen av en ny butik. Om händelsen är öppnandet av ett stekhus, men sedan projektansvariga kan skapa en tävling med priser som t. ex. en stek middag för två eller fyra personer som sedan erbjuder fri stek för många människor skulle bli för dyrt. Ballonger och ansiktsmålning är vanliga, billiga sätt att väcka uppmärksamhet för en sådan händelse som en gemenskap festival. Om händelsen som skall främjas är en kommande konsert, sedan radio och tryckta annonser utformade för att fånga intresse och uppmärksamhet i målgruppen får användas.

En händelse promotorn är vanligtvis mycket en kontaktperson. Hans eller hennes namn kan visas på pressmeddelanden som den person att kontakta för mer information om en händelse. Event initiativtagare arrangerar ofta publicitet med medier som TV-och radiostationer. Eftersom händelsen främjande verksamhet är så konkurrenskraftig, en händelse promotorn måste ha bra folk färdigheter och bygga relationer med kunder. De kan arbeta för en PR-firma, i en reklambyrå som specialiserat sig på kampanjer eller som oberoende uppdragstagare på projektbasis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.