Vad är en hälso hört?

Hälso advokater är proffs som försöker se till att varje individ får bättre sjukvård. I vissa fall kan en hälso-förespråkare vara en fullt licensierad läkare eller sjuksköterska. Det är dock inte ovanligt att förespråkare av denna typ att delta i lokala grupper och organisationer som syftar till att säkerställa försummade sektorer av befolkningen har tillgång till åtminstone någon typ av behöriga sjukvård, oberoende av deras förmåga att betala för tjänsterna.

Även om en hälso-förespråkare inte nödvändigtvis måste vara en utbildad läkare eller annan typ av medicinsk vårdgivare, en bakgrund inom vården är oftast mycket viktigt. Bakgrunden kan innehålla erfarenheterna med försäkringsbolag, organisationer som fredskår, eller till vård administration. Många hälso-och sjukvård intresseorganisationer har särskild kompetens och erfarenhet som krävs för att fungera som en hälso-förespråkare inom sitt nätverk. Detta innebär att de kvalifikationer som kan variera något från en situation till en annan.

Ett hälsa förespråkar ofta fokuserar på vissa segment av befolkningen som får eller inte kan få tillgång till ordentlig sjukvård annat. En advokat kan välja att arbeta med ensamstående föräldrar att se till den primära vårdgivaren och barnen kan se en läkare regelbundet, även om det inte finns någon sjukförsäkring och mycket begränsad fond att spendera för läkemedel och besök läkare. Andra förespråkar får handlar främst äldre patienter, personer som lever med aids /hiv, eller personer med permanent funktionsnedsättning.

En av de spännande aspekter av att arbeta inom området hälsa partiskhet är den mångfald av sätt att hälso- förespråkare kan fungera. Förutom att arbeta med privata och offentliga hälso-resurs, är en förespråkare ofta är inblandade i att tillhandahålla relevant information till de kunder som handlar med. Till exempel ett hälso-advokat som arbetar med människor som har diabetes kommer att se till att hans eller hennes klienter vet skillnaden mellan enkla och komplexa kolhydrater, hur man kan balansera mat portioner, och betydelsen av daglig motion som en del av en pågående vård regim.

Hälsa advokater finns i snart sagt varje område i sjukvården. Förespråkar kan arbeta på sjukhus, som fungerar som förbindelser mellan sjukhuset och samhället. En hälso-förespråkare kan bli inblandade i ett samhälle hälsa organ, till exempel gratis klinik. Även försäkringsbolagen anställer hälsa förespråkar för att utvärdera fordringar arkiveras av kunder. Eftersom den exakta arbetsuppgifter kommer att variera från ett läge till nästa, det är ingen tvekan om att en hälso advokat är en av de mest mångsidiga vård lediga jobb idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.