Vad är en forskarskola?

Forskarskola hänvisar ofta till högre utbildning som äger rum efter att ha tagit en fyra år eller någon form av kandidatexamen i konst eller vetenskap examen. Denna term används med stor frekvens i USA, men i andra delar av världen en motsvarande term skulle kunna forskarskolan eller forskarutbildning. Det finns många olika typer av studier som kan ske vid forskarskolan, och skolorna kan antingen vara fristående institutioner eller del av ett större kollegium som tjänar ett grundutbildningsprogram befolkningen.

Många människor chef för forskarskolan för att fortsätta sina studier samma arbete som intresserade dem som studenter. De kan sträva efter att tjäna avancerade grader på detta område av intresse och dessa är ofta befälhavare eller doktorsexamen. Vanligtvis doktorsexamen är den högsta eller terminal grad, och vissa människor kan vidta doktorandstudier så att de kan vara mest expert i en viss gren. Inte alla människor går till skolan för att få en doktorsexamen och en del människor kan ha stora framgångar i sitt yrke med herres arbeta ensam.

Masters och doktorsexamen arbete är inte de enda möjliga saker som kan tjänas i en forskarskola. Vissa elever går till läkare eller tandvård skolan, studera juridik, eller tjäna en specialist grad som tillåter dem att behandla vissa höga karriärer. Människor kan tillbringa ett år i forskarskola som är konstruerat för att utbilda grundskole-och gymnasielärare, och i huvudsak anger vad som kallas ett intyg program. Några av dessa program erbjuds i samverkan med magisterexamen.

Det finns många sätt på vilka en forskarskola kan fungera. Det kan vara en del av ett större universitet och studenter kan till och med ha en roll som lärare att undergrads eller som assistenter till professorer forskar. Vissa skolor kallas professionella skolor och de bara finns till för att erbjuda någon form av grundutbildning, som Law School. Forskarskolorna fungerar online och i många tegelstenar och konfigurationer murbruk och för den person med en kandidatexamen, kan det finnas många sätt att få in en.

I den traditionella universitetsbaserade forskarskolan, många program ansåg fördjupade studier, vilket innebär att personer som söker till dessa program måste visa starka skolastiska kompetens har redan förvärvats. Detta skulle kunna visats i ett antal olika sätt, och ansökningar kan begära för studenter att ta och lista standardiserade testresultat för test som den medicinska högskolan antagningen test (MCAT) eller uppgradera registrera granskning test (GRE), som kan omfatta tester som är specifika för ämnet och allmänna tester. Studenterna brukar också behöver starka ställning och goda rekommendationer från fakulteten för att bevisa värt.

Skola normer kan variera och vissa forskarutbildningen är mycket konkurrenskraftiga, medan andra har en mer öppen inställning. Chanserna är om skolan är knuten till en mycket välkänd kollegium blir det mycket svårare att få in ett program. En student måste visa exceptionella färdigheter.

Medan många människor studera samma ämnen i grund-och forskarnivå skolan kräver vissa program inte detta. Det kan vara lätt att gå från en historia grad ett masterprogram i äktenskap och familjeterapi, till exempel. Ibland studenter kommer att uppmanas att ta en eller två grundläggande kurser så att ett minimum av kunskap erhålls först.

Andra program lånar inte sig väl för studenter som inte studerat samma sak på grundnivå. Historien stora, i de flesta sammanhang, kommer att ha svårt att övertyga någon att acceptera honom i en kemi PhD program.

En annan sak som kan variera om forskarskolan är den tid det tar att slutföra det. Många masterprogram är klar om två år med heltidsstudier, men om en avhandling krävs lite mer tid kan behövas. De flesta doktorandnivån ta minst tre år att slutföra, och mer realistiskt människor tenderar att vara i skolan i minst fyra eller fem år. Utbildar sig till läkare kräver tre års skola och ett år praktik, och att tiden kan vara betydligt längre om man planerar att specialisera sig. Grad skolan att bli en kurator eller en socialarbetare tar ungefär två år, men då eleverna har behov av cirka 3000 arbetstimmar innan de kunde få sina tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.