Vad är en Wellness Coach?

En wellness coach är en person som hjälper andra att hålla på rätt spår med sina wellness plan. Coachen hjälper till att inte bara utforma en övning rutin, men även arbete på andra aspekter av wellness med kunden. I vissa hänseenden kommer wellness coach bli lärare. På andra sätt kommer coachen vara en encourager. Totalt sett är tränare en person som hjälper en klient träffas wellness mål.

De flesta människor är bekanta med personlig tränare och vad de gör. Dessa personer som utövar mål för en individ, och sedan arbeta med dem för att uppnå dessa mål. Ofta är dessa är hjärt-och tyngdlyftning mål. När de är uppfyllda, nya mål ofta är inställd. Detta är också en del av arbetsbeskrivningen av en wellness coach i många fall. Men motion mål är inte där arbete upphör, utan bara en liten del av det övergripande ansvaret.

En wellness coach kan också hjälpa till med principerna för en god diet. Även om tränaren inte får en certifierad dietist, han eller hon har ofta en god kunskap om näringslära och förstå grunderna. Ens en grundläggande förståelse är tillräckligt för att hjälpa till att ställa en diet för normala individer. Bussen kan regelbundet kontrollera med kunden att se till att kosten är iakttas. Denna kontroll är ett bra sätt att hålla dem på en wellness-plan på väg.

Utöver principerna om bantning, kommer wellness tränare också erbjuda hjälp på andra hälsofrågor. Till exempel för dem som försöker sluta röka, kommer de att erbjuda någon redovisningsskyldighet, liksom råd om vad man ska göra när suget träffar. Detta kan inte helt stoppa skov, men bör ge ytterligare ett verktyg för dessa individer. Förutom att rökning kan alkohol och snabbmat vara andra problemområden som wellness coach hjälper individer handskas med.

En wellness coach arbetar ofta med kunder, som är en del av en anställd wellness-eller organisationsnummer wellness plan. Dessa bussar kan hyras för att hjälpa hålla reda på en anställd, och erbjuder uppmuntrande ord av rådgivning. Detta kan även ske per telefon eller via e-post. Olika program kan även användas för vissa av dessa funktioner, särskilt när det gäller att hjälpa enskilda personer att hålla reda på motion mål och planering en diet.

Även om det kan finnas enstaka fall där en tränare behandlar enbart eller huvudsakligen med en kund, de flesta har många kunder. Varje erbjuds en-mot-en tjänst genom att vara schemalagda vid olika tillfällen, ungefär som en personlig tränare fungerar bara med en person åt gången. Detta hjälper till att hålla kostnaderna överkomliga för många människor, eftersom de har möjlighet att välja hur ofta och hur länge de kommer att träffa en coach.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.