Vad är en Dental Assistant?

En dental assistent är i allmänhet en nybörjar arbetstagare som arbetar i nära samarbete med en professionell tandläkare. En tand assistent uppgifter kan omfatta organisera möten, sterilisering och arrangera instrument, eskorterade patienter med röntgen och utför vanliga kontorsarbete. Många gymnasiet yrkesprogram erbjuda utbildning för att bli en tand-assistent, även om formell utbildning är inte alltid ett krav. Vissa tandläkare ska utbilda en tandskötare på jobbet.

Ansvar en tandskötare kan variera från kontor till kontor. Många länder kräver ytterligare certifiering och utbildning innan en tand assistent kan fungera en röntgen maskin, till exempel. I allmänhet är en dental assistent inte har tillstånd att utföra kirurgiska ingrepp på en patient. I de flesta fall en effektiv dental assistent fungerar som ett extra par händer för tandläkaren under ett förfarande, sugning överskott saliv eller tillhandahåller instrument kanske. Rengöringar ofta hanteras av utbildade tandhygienister, som ofta går på college-nivå yrkesinriktade utbildningar.

En tand assistent kan också spendera tid tröstande patienter, särskilt små barn. Detta kan kräva exceptionella mänskliga relationer och förmåga att arbeta under stressiga förhållanden. En lyckad tandskötare måste också vara mycket professionell när du schemalägger möten och lösa patienternas problem och frågor.

Det börjar betala för en tandskötare i allmänhet är låg för ett jobb inom det medicinska området. En post-nivå tandskötare utan röntgen certifiering kan endast tjäna $ 8 till 12 $ i timmen, baserat på storlek och läge tandvård centrum. Befordran för en tandskötare kan begränsas till kontorschefen eller en position på företräde hos medarbetarna. För någon betydande risk för befordran, en tand assistent kan betrakta utbildning som en tandhygienist eller inträde på tandläkarhögskolan.

Liksom många andra inresa till mitten på jobb inom det medicinska området, ställning dental assistent är mycket efterfrågat. Omsättning priserna kan bli höga, som arbetstagare söka mer ansvarsfulla ställning på andra håll. Att bli en tandskötare direkt ur en high school yrkesinriktade program är en klar möjlighet. Vissa privata läroanstalter och högskolor erbjuder också utbildning för dentala bistå området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.