Vad är en Cytotechnologist?

En cytotechnologist är en typ av medicinsk teknikern som specialiserat sig på att undersöka prover av celler för tecken på avvikelser. Cytotechnologists kan arbeta med människors och djurs celler i inställningar som forskningslaboratorier, sjukhus, veterinärkliniker, laboratorier patologi och kriminaltekniska laboratorier. Dessa medicinska teknologer njuta av en generellt bra jobb utsikten, eftersom det finns ett ständigt behov av mer laboratorium teknologer att minska den arbetsbörda av patologer.

Precis som andra medicinska tekniker, måste en cytotechnologist erhålla en kandidatexamen i vetenskapen, ofta i ett fält som medicinsk teknik eller livsvetenskaperna. Han eller hon deltar i ett utbildningsprogram, klassiskt ett år i längd, som ger färdigheter som är specifika för arbete som en cytotechnologist, inklusive detaljerade recensioner av cell fysiologi, mikroskopi, och liknande frågor. Det kan vara nödvändigt att passera en licensiering tentamen eller att ansluta sig till en professionell organisation att börja arbeta, och en cytotechnologist alltid arbetar under överinseende av en patolog, en licensierad läkare.

Cytotechnologists kan förbereda prover av celler för undersökning, utföra undersökningar i mikroskop, diagnostisera vissa villkor, och samråda med patologer på mer komplexa ärenden. De kan också skriva upp testresultat och hantera vävnadsprover förvaras i lager, förutom att bibehålla labbet och hålla sig uppdaterade om förändringar inom området, inklusive nyligen införda utrustning. Många cytotechnologists välja att tillhöra facklig organisation och prenumerera på facktidskrifter så att de inte hamnar på efterkälken när stora framsteg uppstår.

Dessa professionella kan arbeta med naturligt skjul celler, avskrap, eller andra typer av biopsi prover. Med biljoner celler i människokroppen, det finns mycket material att arbeta med, och en cytotechnologist måste skicklig på att identifiera och skilja mellan många typer av celler, förutom att identifiera avvikelser och problemområden, som tecken på sjukdom , cancer, och så vidare. En mycket skarpa öga för detaljer är nödvändiga, som ett cytotechnologist visningar liten strukturer, och han eller hon behöver för att kunna identifiera minut varianter.

Att veta hur man ska samla in och förbereda prover är också kritisk. Cytotechnologists kamp ofta med prover som är angripna eller samlas dåligt, vilket gör det svårt att få fullständiga resultat, och de är också medvetna om att variationer i beredningen av proverna kan orsaka allvarliga problem. Använda en fläck istället för en annan, till exempel, kan maskera subtila problem med en cell, och det är också möjligt att blanda upp prover eller förorena prov i en dåligt skött labb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.