Vad är Truss Engineering?

Truss teknik innebär att design och skapande på stjälk som görs från ett av flera möjliga material. Fackverk är tillverkade av raka och bitar smal av material anslutna till olika lederna och bildar en triangulär form. De används främst för att bygga en större struktur, med form och design av fackverk lägga styrka och väderbeständighet till den övergripande strukturen. Fackverk kan utformas som plana fackverk, som är en tvådimensionell form-används oftast i tak och golv-och utrymme fackverk som är tredimensionella. Flera takstolar kan även kombineras.

Vissa fackverket verkstadsföretag konstruera och bygga färdiga takstolar att sälja till bygg-och arkitektur. Dessa mönster är i allmänhet mindre i skala och som används för golv och tak i hus och andra relativt små byggnader skala. Andra företag kan utforma sina fackverk och bygga på själva byggnaden i stället för dem färdiga, och därmed anpassa utseende och storlek för att passa en viss struktur.

Broar, skyskrapor och torn också genomföra det arbete som fackverk tekniska specialister. Mer komplexa strukturer som dessa kräver detaljerad planering och ofta ett mer intrikat kombination av fackverk, består av flera enheter som används på en gång. Broar och torn i allmänhet kombinera plana och bråckband utrymme som är gjorda av metall, även om vissa broar av trä.

mer detaljerade aspekter av fackverk teknik inkluderar utformning av flera klasar som är sammanvävda i en viss form eller för ett specifikt ändamål. Generellt gäller att ju mer komplexa utformning, starkare struktur kommer det att bli. Detta är särskilt viktigt för de toppar av skyskrapor och andra höga byggnader eftersom de måste tåla mycket starkare vindmotstånd än strukturer som är lägre till marken.

Yrkesverksamma som arbetar med fackverket teknik kan kräva högre utbildning, beroende på graden av ansvar. Besättningar som är specialiserade på att bygga fackverk, särskilt mindre företag, får endast behöva minimal utbildning. Designers och ingenjörer som kommer upp med fackverket utseende och funktion ofta behöver minst fyra års utbildning efter gymnasiet.

De flesta fackverket tekniska personal arbetar med andra för att slutföra ett arbete, inklusive byggande besättningar, arkitekter och ingenjörer i närliggande områden. Bygga och genomföra takstolar kräver noggrann planering för att säkerställa en struktur så stark som möjligt. Detta innebär att alla gruppmedlemmar måste samarbeta nära för att säkerställa att slutprodukten motsvarar de första design. Eventuella avvikelser från planen kan leda till en försvagad struktur som är mer benägna att skada i bästa eller en full-on kollaps i värsta fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.